iMac 27″ i7, i5 vaše skúsenosti a problémy s obrazovkou..

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware iMac 27″ i7, i5 vaše skúsenosti a problémy s obrazovkou..

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    onefine
    Účastník (Participant)

Zdravím!

Chcel by som si kúpiť nový iMac 27″ i7. Na rôznych fórach som však čítal o vážnych problémoch najmä s obrazovkami 27″ iMacov, ktoré blikali, vypínali sa prípadne trpeli žltým nádychom (žltý gradient namiesto čistej bielej farby na ploche obrazovky). Chcem sa spýtať, či to bol problém iba prvých sérií iMacov, alebo tieto problémy pretrvávajú doteraz. Keby som si kupoval iMac dnes, nemusím sa už báť týchto problémov?

Ďakujem za vaše rady!

tomec
    Účastník (Participant)

To preblikovanie sa mi tiez zda ze mi robii. Mam iMac 27″ late 2009 core i5 a zda sa mi ze mi semtam prebloikne monitor. Mozno haluzim, ale spozoroval som to.

marek
    Účastník (Participant)

inak neviem ci mne obcas nepreblikne na cinema24, je to taka haluz a niesom si isty normalne, aj ked uz sa mi to dlho nestalo

ale tu vedla na stole je imac27 s i5 ale ten problem s preblikavanim nema, ani zlte flaky, jedine trosku prach ktory sa dostal pod sklo. tento imac ma cca pol roka

maros.v
    Účastník (Participant)

Mam iMac 27″ i5 jeden mesiac. Preblikavanie som nezaregistroval, ale obrazovka ma mierny nadych do zlta v dolnej casti. Nepouzivam ho profesionalne, takze to neprezivam moc dramaticky – vidno to len ked mas podklad cistu bielu plochu, ale pri masine v tejto cene to samozrejme nepotesi …

Zandome
    Účastník (Participant)

Keď tak objednaj cez net a ak by bol problém, tak ho jednoducho vrátiš… Len pozor, aby ten obchod nemal v zmluvných podmienkach, že platíš nemalé peniaze za to, že ho oni naspäť zabalia

onefine
    Účastník (Participant)

Akoze cez net je lepsia zaruka ako keby som to kupoval priamo v obchode?

onefine
    Účastník (Participant)

Ktorí máte iMac 27″ skúste si pozrieť tento obrázok a ako sa správa váš display. Otvorte si ho v režime FULLSCREEN (napr. v Opere..)
    http://www.fine.sk/imactest.jpg

Yaro72
    Účastník (Participant)

Vlastnim 27″ -micku uz skoro rok a mal som akurat iba jeden “lenivy” pixel, ktory som nakoniec rozbehal. Zatial ziaden problem. ziadne odtiene ani zlte “flaky”. Dufam ze to tak aj zostane. Inak som kupoval iMac v apple store a asi je to najlepsie riesenie. Ak budes mat nejaky problem s dispalyom, dotrepes im ho tam, otrieskas o hlavy a prachy nagrcaju spat… ;)

Rudolfo78
    Účastník (Participant)

Ahojte, hľadal som tu tému s podobným obsahom ako tento a tak vám môžem napísať moju skúsenosť. Práve dnes som si totiž všimol na mojom iMac 27″ i7 (v marci bude mať presne rok), jemné žlté škvrny asi 15 – 20 cm2 v hornej časti obrazovky. Viditeľné sú len na bielom pozadí. Skúšal som či to nie je špina no ani po dôkladnom vyčistení obrazovky škvrny nezmizli. Pozeral som či mám posledný firmware na VGA karte, keďže boli známe problémy pri 27″ iMacoch. Všetko mám v poriadku a tieto škvrny sa objavili až teraz po roku používania. Som zvedavý ako sa vyjadria páni zo servisu, ktorých som už samozrejme kontaktoval emailom. :/

mudrnudl
    Účastník (Participant)

Tak to sem daj potom jak si to vyriesil moue to byt velmi zaujimave pre dalsich ludi…

andreos
    Účastník (Participant)

Mam imac27 problem sa objavil v dec minuleho roku po cca roku od kupy a bez problem prebehla reklamaciia v tracu v PN.

Rudolfo78
    Účastník (Participant)

andreos: aký problém si mal? ako vyriešili reklamačku? nový kus? alebo repair?

zitta66
    Účastník (Participant)

Nazdar panstvo.
    Ja som mal rovnaky problem(tie zlto-sive flaky),myslel som,ze to je spinave sklo,no ked som ho dal dole,bolo mi jasne,ze tie flaky su na LCD panely,takze som iMac pekne spakoval a odniesol papa.
    Uz po par hodinach som obdrzal sms-ku ze je chybny material,co mi bolo samozrejme jasne a o par dni som si comp vyzdvihol s vymenenym celym LCD panelom,takze ak mate niekto taky problem,spakovat iMac do skatule a cau..kym je este v zaruke,aby vas ucet za opravu(vymenu) nevyzeral napriklad aj takto,ale bez tych napisov “GARANTIE” https://picasaweb.google.com/daniel.zitta/24022011#slideshow/5577159540677384114 Inak pytal som sa v servise,ci sa im to stava casto a odpoved bola samozrejme:”nie,ste jeden z mala” o com ma ale samozrejme vobec nepresvecil pri cheknuti na toto a ine fora.
    Takze vela stastia pri vybavovani s reklamaciami.

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.