iMac 27″ blikající displej

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware iMac 27″ blikající displej

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    pepa007
    Účastník (Participant)

asi už jste všichni slyšeli že OBROVSKÝ množství 27″ iMaců má problémy s blikajícím displejem. viz. třeba tohle video http://www.youtube.com/watch?v=3jWlepBzVMs

tak co myslíte, trefil jsem se? No kurva že jo! Můj bliká taky. Teda stalo se to za 4 dny jen 2x ale i to mi přijde moc. Apple sice vydal firmware update, ale ten problém vyřešil jen u některých kusů. U toho mýho samozřejmě ne.

Z toho co jsem se dočetl je jediná šance výměna. A moje otázka: dočetl se někdo něco jinýho? Existuje jiný řešení? Mám naštěstí přislíbenou okamžitou výměnu, ale i tak je to pro mě komplikace, protože musím přesunout všechny data na externí disk, restore factory settings, zase jet do Brna, vyzvednout novej kus, natáhnout data z externího disku – celej den v ….

Frankie
    Moderátor

Tak to je smola… ale buď rád, že ti to vymenia :)

Btw. skús to brať z tej lepšej stránky, zažiješ unboxing 2-krát :)

probie
    Účastník (Participant)

tak toto neni blikajuci display ale nieco horsie… ja som si myslel, ze par krat to blikne a to je vsetko.. sila toto.. hmm.. a ako dlho to robi ? ako to zastavis (restart etc.)… alebo to musi prestat samo ?

pepa007
    Účastník (Participant)

začne to z ničeho nic, párkrát blikne přes displej tenkej proužek, pak širší… pak na sekundu zhasne celej monitor, pak se zatřese obraz a v grandiózním finále se celej obraz posune asi o 1/4 dolu – takže okno aplikace je dole useknutý a pokračuje nahoře :-) a taskbar je zhruba v té 1/4 obrazovky. celý to trvá tak 2-3 minuty.

zatím se mi to stalo 3x, ale zjistil jsem, že když dám sleep (alt+cmd+eject) a pak ho hned zase probudím, tak už je to v pohodě. fakt divná porucha. na apple fórech jsem se dočetl, že je to nejspíš chyba ATI grafiky a když nezabere firmware update, tak jedině výměna.

mimochodem to vlákno na apple support forums, který se zabývá tímhle problémem má už 176 stran (včera 165) a přes 2500 příspěvků. těch lidí s tímhle problémem je fakt mraky :-/ http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2212682&tstart=0

babo
    Účastník (Participant)

tak to zamrzi, hlavne ked si na ten 27“ cakal tak dlho. Ja som prvykrat pocuvol rozum a nekupil som si novinku, ale po ldhej uvahenakoniec vybehovy iMac 24“ najsilnejsej base konfiguracie. Aj ked by sa mi 4core asi celkom hodil (na simulaciu jedneho prostredia, potreboval by soma z tri virtualne masiny naraz pustene cez wmvare server), smola no

pepa007
    Účastník (Participant)

tak dneska mi to vyměnili a mám na stole novej kousek. prosím modlete se k Bohu, Alláhu, nebo jakýmukoliv jinýmu božstvu, aby to fungovalo! Já jsem českej pohan, takže bych se mohl modlit tak jedině k Radegastovi :-) Tak si aspoň budu držet palce.

probie
    Účastník (Participant)

To ti preto blikalo. Lebo si pohan :D :D :D :D

babo
    Účastník (Participant)

tak to ti pepo vymenili mega rychlo. Snad to teraz bude lepsie. A naozaj aspon si uzijes dvakrat vybalovanie krasneho noveho 27“

raul
    Moderátor

A ako slovakovi sa mi neda opytat: snad si z balenia prveho imacu nenapadne potiahol apple nalepky :D

pepa007
    Účastník (Participant)

raule, tak to mě teda fakt vůbec nenapadlo :-) ale jak říkám, ten apple reseller je můj známej, tak se ho můžu přiště zeptat jestli nemá pár jablečných samolepek navíc.

blavak
    Účastník (Participant)

neviete nieco nove o dostupnosti IMAC i7 v SR alebo at?
    Uz by sa mi zisiel a stale nic….
    budu do konca januara?

raul
    Moderátor

To je skoda :) Ale keby zacal znovu blikat, treba vybehnut na Radhost a odprosit Radegasta… A bude dobre :)

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.