iMac 27

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #85805
    erik
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    doteraz som bol pouzivatelom windows prevazne na notebooku, ale jeho mobilita mi je uz viac menej nepotrebna – ked tak mam pracovny. Rozmyslam o zriadeni si lepsieho a vykonnejsieho desktopu.

    Aj ked za podobnu cenu mozem zohnat hardwareovo lepsi desktop, designovo sa mi paci iMac 27″. Snazil som sa urobit nejaky mensi internetovy vyskum a chcel by som si niekore veci potvrdit, pripadne sa opytat.

    – predstavenie noveho iMac sa caka od Applu coskoro – co to znamena – cena stareho narazovo klesne a cena noveho bude na urnovni stareho modelu?
    – ako rozumne zmyslajuci clovek hladam co najlepsiu cenu, mate nejake tipy? alebo len jednoducho brazdit netom a hladat naj cenu – heureka atd.; Tu opat otazka apple hw VS windows zostava = cena vs vykon nejake nazory?
    – windows vs osx – tu ma skor zaujimaju jednoduche otazky- daju sa programy ktore vyslovene nie su na mac nejako emulovat a vie ich rozbehat mac os? podobna otazka pre hry ?
    – vase subjektivne vyhody/nevyhody mac vs windows zostava ? do coho ist – nebranim sa ani nejakej win konkurencie kt bude vzhladovo tiez atraktivna (nemusi byt ani all in one, tj, bedna+monitor) – velky monitor na filmy, bezna praca s pc, internet, hry – D3, LoL a pod.

    Rozumiem, ze tato tema sa tu pretriasala vela krat, ale ocenim, ked ma niekde usmernite, pripadne zodpoviete. Koniec koncov, je to macforum, a ked je raz nikto zanietenec, moze pisat 100x to iste a s radostou ;)

    Dakujem

    #310541
    Andrej12
    Účastník (Participant)

    1. ano, s prichodom novych modelov klesa cena starych do vypredania skladovych zasob
    2. prezeraj fora, inzeraty, hladaj kludne starsi pouzity iMac ktory ma zaruku; velakrat sa daju kupit dobre kusky za nizsie ceny
    3. Windows sa da rozbehat cez Bootcamp, pripadne Parallels a pod
    4. zalezi od toho aky si pouzivatel; dalo by sa povedat ze vela skratiek ktore pouzivam na Win mi na OSX chybaju, alebo som proste len nenivy naucit sa ich znovu :)

    Inak, iMac-y maju problem s vyskytom flakov na urcitych castiach monitora, to len aby si bol pripraveny na to ze stroj za pomerne dost penazi ma takyto “detsky” problem :)

    #310558
    majdy
    Účastník (Participant)

    1. presne ako píše Andrej12,
    2. najlepšie je kúpiť u APR, ale záleží od toho z kade si,
    3. okrem Boot Campu môžeš emulovať niektoré programy a hry napríklad aj cez CrossOver, no je to len virtualizované, čiže strácaš výkon, hlavne pri náročnejších programoch a hrách

    Ešte by som dodal, že takmer na všetko existuje na mac alternatíva (často možno lepšia a aj lacnejšia ako na win), alebo priamo mac programy ako napríklad Office for mac, photoshopy, autocad…. takže záleží od toho čo konkrétne potrebuješ, a aj mnoho hier je na mac, bez potreby nejakých emulátorov, alebo windowsu.

    4. Mac je jednoduchší, OS X je plynulejší a stabilnejší, intuitívnejší a ako hovoríš dizajn je krásny aj, keď osobne iMac nemám. Celkovo ide len o to čo potrebuješ čo robíš, ak celý život robíš s windowsom, budeš si musieť trochu zvykať, ale vyzeráš byť rozumný a keď mu dáš šancu, nakoniec zistíš, že s windowsom nechceš už mať nič spoločné, ako ja a mnoho ďalších po mne aj predomnou :) Nechcem povedať že osobne nevidím žiadnu nevýhodu macu ako ovečka, ale naozaj, nevidím, len také detaily s nekompatibilitou s windows, menšia podpora hier, ale ja sa ajtak nejak nehrávam, fakt, pre mňa má mac len výhody :)

    #310564
    erik
    Účastník (Participant)

    Dakujem za uzitocne informacie. Mozno este otazka, ak by som chcel mat/ rozbehat na iMacu aj Win7, bude tam nejaky pokles vykonu, alebo vie normalne pracovat s HW.

    #310565
    dfx
    Účastník (Participant)

    Na hry budes potrebovat spustat windows cez bootcamp, na ostatne programy bude stacit virtualizacia. Osobne na MBP nepouzivam virtualizaciu, lebo na vsetko som si nasiel alternativy pre os x, tak mi ziaden windows ani programy pre windows na macu netreba.

    Treba pocitat s tym, ze aj najvykonnejsi iMac ma slabsi graficky vykon ako nejake 2 rocne herne pc. Dalej 27” iMac ma dost vysoke rozlisenie, co tiez spotrebovava graficky vykon v hrach. Na nove hry ani najvykonnejsi iMac nie je vhodny.

    Ja ozobne zvazujem iMac, ale az na buduci rok, ak bude mat retina rozlisenie.

    Odporucam kupovat iMac az ked vyjdu nove modely a potom sa rozhodnut, ci novy za sucasnu cenu alebo zlacneny stary model. Ale na sklade budu pravdepodobne len najlacnejsie modely.

    #310567
    dfx
    Účastník (Participant)

    Co sa tyka toho inzeratu, tak cena vyzera byt primerana, lebo podla popisu je to ten drahsi model 27” iMacu. Ak je k nemu aj doklad o kupe, tak ma zmysel o nom uvazovat.

    #310570
    erik
    Účastník (Participant)

    Ano, je tam papier s rocnou zarukou, silno uvazujem

    Este ma napadlo:

    Pozeravam filmy z postele, da sa LCD nahnut aj smerom nadol, pripadne je ten zorny uhol pre iMac v norme a bude sa to dat sledovat “zospodu” ?
    A ako je to s hlucnostou iMacu?

    Dakujem

    #310575
    Andrej12
    Účastník (Participant)

    Dole velmi natacat nejde, skor smerom hore.
    Nepostrehol som ziadnu hlucnost pri beznej cinnosti, ani pri exporte vacsieho mnozstva RAW suborov. Film som na tom ale este nepozeral :)

    #310585
    HajLender
    Účastník (Participant)

    ma slusny IPS monitor takze zorny uhol je celkom OK. Ja na nom pozeram filmy z postele, a ide to v pohode – tiez zo spodu. To predchadzajuce 20 a 24 palcsove modely boli o dost horsie, ked sa clovek dival zo spodu tak mizli farby az to prechadzalo do negativu…

    #310924
    erik
    Účastník (Participant)

    Tak som bol viac menej rozhodnuty kupit iMac z toho inzeratu, s clovekom som sa dohodol, vybral som peniaze, prisiel som o uroky a chlapik mi prestal dvihat telefon atd. Deal teda padol a najskor si uz pockam na 2012 model.

    Mozno by som chcel vediet, v akom odstupe bude najnovsi model k dispozicii na nasom trhu – na zakladne skusenosti z predoslych rokov?

    A rovnako cena, pri sucasnom top modele je to cca 2000e (bez SSD atd..), da sa ocakavat rovnaka cena alebo s pripadnym refreshom HW cena stupne.

    Dakujem

    #310931
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    iMacy maju cca rocny cyklus a ked vyjdu v US do mesiaca su aj u nas… davaj si nato pozor ja som kupil a za dva mesiace vysiel novy (moja chyba) a dokonca bol este o 75 EUR lacnejsi cize cena bud ostane alebo je to trosku mensia a ceny predoslych modelov idu este viac dole…. pokial to chces na kancelarcinu a lahky PS a sem tam nejaka obycajna hra postaci ti aj najlacnejsi model.

    #311322
    Gepid
    Účastník (Participant)

    Ahojte,
    predpokladáte, že nový iMac počítače budú predstavené na WWDC alebo skorej?

    #311333
    Andrej12
    Účastník (Participant)

    Gepid, pozri tuto stranku http://buyersguide.macrumors.com/

    #311461
    erik
    Účastník (Participant)

    Nuz, sledujem to kazdy den ale nic moc sa nedeje :) Akurat tak na tracocomputers prihodili 4GB ramky a one-to-one zadarmo. Mozno ze sa uz chcu zbavit zasob.

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.