Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › hdd do mbp 13
Jj, sroubky to je sranda… Ja jsem sehnal jen tu koncovku u nas v zelezarstvi a uz to slo.
Kamos mi vcera ukazoval Toshibu MK3265GSX. Jsme to porovnavali, je ticha minimalne jako puvodni, mozna i tissi, prisla mi podobne rychla jako WD Blue, jen subjektivne. WD Blue mi dela strasny nepravidelny sum a hoodne casto parkuje hlavicky a hlasite. Rozhodne, kdyby se jeste rozhodoval nekdo pro disk s pohyblivymi castmi WD nedoporucuji ani Black ani Blue. Radeji Seagate.
tak ja mam WD blue scorpioa tiez mi robil nepravidelny sum ale vyriesol som to tymto http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2250690&start=45&tstart=0 teraz mam uz len pravidelny sum :) , ale aj takje proste hlucnejsi a su silnejsie vibracie ako povodny. ak klesnu ssd tak uz vymienam im zane
wlamik, detto. Mám pocit, akoby som mal tretí ventilátor. Nehovoriac o tom, že je pomalý (WD blue 500) a pár krát celý počítač poriadne „lagne“, napr. pri rýchlom písaní, kým sa HDD naštartuje a nájde ten správny sektor… Je to na nervy, na budúce iba SSD, prípadne ešte nejaký fakt dobrý klasický. A pritom som tento blue kupoval kôli „tichosti, kultúrnemu chodu a veľmi dobrej rýchlosti“…
Po prechode na novy disk v mojom predchadzajucom prispevku sa mi zvysila teplota CPU v idle z povodnych 46-53C na 58-62C … ma to nejaku logiku, alebo robi to aj vam, alebo som pri manipulaci nieco pototo?
Serpantes Ako som uz vyssie pisal mne sa po vymene Hitachi za Seagate znizila teplota HDD aj zataz CPU. Takze ak tam mas Hitachi tak sa tomu ani necudujem. A ked sa tak teraz pozeram na vytazenie CPU /s SSD/ niekde od 0 do 7 %. Pri HDD Seagate to bolo od 5 do 11 %.Pri Hitachi uz nemozem zistit, bol predany.
no ale ako disk vytazuje CPU v idle? proces manager ukazuje 0%… a robil som aj test pod win7 v boot camp v HDtach a CPU utilization bolo 0%