Grafický čip na macbook pro 13 2010

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Grafický čip na macbook pro 13 2010

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    Smoogynko
    Účastník (Participant)

Zdravim odišiel mi grafický čip na macbooku existuje firma ktorá by ho vedela preguličkovať ? (t.z. odlepiť a znova napajkovať..) lebo tu nedaleko mna býva chlapík ktorý to robi na klasických notebookoch uplne bežne posielaju mu dosky servisy až s čiech… ale ked som mu doniesol svoj tak za 3 hodiny nedokazal ten čip odlepiť použil viac druhov chemikalii ale to lepidlo v ktorom je čip zaliaty nešlo preč… viete mi poradiť odkiaľ by som zohnal dosku ? alebo kto by to vedel urobiť … dik za rady

Drevoplech
    Účastník (Participant)

Smoogynko, asi ti neodpoviem na otazku, ale chcem sa opytat… Kolko za to ten clovek berie? Mam odpalenu grafiku na iMac G5 17′ a ak by nepytal vela, tak by som to mozno vyskusal.

Dikes

Anonymný
    Neaktívny

To lepidlo ani tak nedrzi cip na doske, skor ho drzi na mieste. Je to zivicovy sajrajtik alebo nieco podobne. Kazdopadne, jeden servis, kde si mozete vybrat aj typ guliciek (s primesou olova alebo bez, odporucam to prve), je napr. http://www.maxipc.sk Je to jediny servis, ktory som nasiel a je ochotny robit reball. Treba im zavolat a spytat sa, kolko by to stalo.

Admin: Nie je to reklama, len pomoc, ja s tou firmou nic nemam.

Stormtrage
    Účastník (Participant)

Steve_SK: jediny nieje :) http://www.reballbga.net tu to tiež robia a su velmi ochotny.
    Drevoplech: na tejto stranke čo som tu dal to robia za 50E komplet preguličkovanie guličkami s primesou olova.Treba napisat a dohodnut sa bud na stretnuti alebo zaslat pc na ich adresu. Ja osobne som tam posielal jeden macbook a vratil sa mi bez problemov. Sice nefungoval lebo zistili že chipset odišiel čo zistili až po reballe a vypytali si len 1Oe plnu sumu nechceli zato že mi to nefunguje.

Drevoplech
    Účastník (Participant)

Dikes Stormtrage/Steve_SK… Tiez sa bojim, ze moze byt odpalene aj nieco ine. 10 Euro za pokus mi pride celkom fer a 50 za opravu by bolo asi tiez v pohode. Pisal som uz do toho maxipc, tak skusim aj reballbga.

btw, ako sa spraval ten macbook s odpalenym chipsetom? Ja mam po zapnuti iba ciernu obrazovku a cca po dvoch minutach sa rozbesnia ventilatory na plne gule.

Stormtrage
    Účastník (Participant)

Nieje začo…No macbook sa spraval normalne ako keby fungoval bez problemov len dost často zamrzal a trebalo ho natvrdo vypinat tak som myslel že to je HDD alebo Ramka ale ked som už snad všetko vyskušal tak mi bolo jasne že to bude niečo na doske.

Smoogynko
    Účastník (Participant)

Diky chlapci on pokiaľ viem za to berie tiež 50 euro odomňa kedže je to mojho kamoša nejaký ujo či kto chcel 30 eur len dufam že ked nejakej tej firme pošlem svoj mac tak mu to nepride domov :D skusim tie firmy dik za info :) btw. ked zapnem mac mam iba ciernu obrazovku a nič viac sa nedeje okrem tých ventilatorov… ale ked pritlačim na ten čip tak sa mi rozsvieti klavesnica a počuť aj tu zvučku ktora je pri zapnutí spustena aj s logom ale obrazovka je furt v tme.. takže podla toho sme usudili že to je graficky čip.

mork4
    Účastník (Participant)

A externý monitor si skúšal ? Cez hdmi alebo vga

Smoogynko
    Účastník (Participant)

obrazovka je v poriadku..
    určite

MiroV
    Účastník (Participant)

Smoogynko / Drevoplech ako ste dopadli s reball grafickeho cipu ?

Drevoplech
    Účastník (Participant)

Ja som to neriesil… Ten iMac nema taku hodnotu aby som investoval do opravy, ktora mozno ani nebude uspesna.

mk01
    Účastník (Participant)

ja mam doma jeden mba (aj s novym displayom), ktory bohuzial ma odpalenu poistku na podsvietenie. tj.

chitrolin co to rozoberal si nedal povedat ze display treba rozobrat prvy a odpojit od napajania lebo odjebe nieco na boarde. tak sa aj stalo.

notebook inak bezi aj zobrazuje co treba, akurat “do tmy”. nemate niekto frajera co by vedel “vymenit” ten voš na plne integrovanej doske ???

ten mba je v principe davno ozelena uviaznuta investicia (do noveho displaya), samotny mba aj trochu muzealny kus (mba 13″ 2010) ale ak by to niekto vedel dat dokopy, nejakym decakom v domove alebo podobne by to radost urobilo.

cobain
    Účastník (Participant)

Mk01 mas nejaky presny postup na vymenu lcd? Kolko ta vysiel display a ak tak nepredas to za rozumny peniaz?

MiroV
    Účastník (Participant)

Tak nakoniec som dal urobit reball pre MB pro 15 Late 2011. robil mi to mlady chalan zo Zlatych Moraviec (http://notebooky-servis.sk/reball-bga.html). V piatok poobede som cely MB zanieso a v pondelok na obed to bolo hotove. Notebook funguje ako ma a mam pocit, ze sa tolko nehreje.
    Chalan dodal aj fotky s odelenym Grafickym chipom, aby bolo jasne, ze nerobil iba reflow. Pouzil olovnate gulicky, takze by to mohlo vydrzat dlhsie.
    Zatial spokojnost, ale uvidime.

InzDan
    Účastník (Participant)

Skúšal som vyhľadať http://www.reballbga.net ale zistil som že už majú už inú stránku tú ako spomínal MiroV (http://notebooky-servis.sk/reball-bga.html) a tiež my povedali cenu za opravu 50e za preguličkovanie olovnatými.

Anonymný
    Neaktívny

Prave som volal do MaxiPC, nanajvys neodporucam. Uz len po telefonate je ten clovek totalne vypatlane hovado, nevie sa spravat, arogantny a ked sa ho pytam detaily, tak mi opakuje, ze si to mam dat urobit inde a ked sa ho spytam, ci by to bolo mozne urobit za jeden den, tak mi povie, ze on ma kopec notebookov a macy su kokotiny medzi telefonom a kalkulackou.. nasledovalo polozenie telefonu.

Verdikt: Dementny arogantny xuj. Takze: MaxiPC NEODPORUCAM! (PS: Este po telefone zjednava, ze bez blocku, s blockom a podobne, cize zaruka tiez nula bodov.)

kochones
    Účastník (Participant)

ja som chcel vyskusat fixbook.cz

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.