G4 Qicksilver a LCD monitor (problem)

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware G4 Qicksilver a LCD monitor (problem)

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54573
    gasek
    Účastník (Participant)

    Kamarátka kúpila G4 (aj ja) a kúpila k nemu nový LCD Monitor LG, za nejakých 8-9000 Sk. Neviem teraz presne model. Ale aké sklananie, ked jej nechcel na tomto pocitaci ísť. Nevieme si rady, kde môže byť chyba. Počítač je OK, Monitor tiež. Tie sme vyskúšali, len sa nevedia akosi “dohodnúť”. Iný LCD monitor na ňom ide a ten LG monitor ide na inom PC aj Macintoshi. Myslím, že ho skúšali na G5. Pýtam sa aj preto, lebo hoci mám zatial klasický monitor, budem ho chceť neskôr vymeniť za LCD. Nech sa mi neprihodí niečo takéto. A teraz “babo raď!”

    #107709
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Ahoj, mozes presnejsie definovat problem? Co to znamena “nechce ist”? Co sa objavi?

    Napis prosim aj presne aka graficka karta je v PowerMacu G4 a aky model LG to je. Pouzivate DVI alebo Analog kabel?

    #107717
    crumar
    Účastník (Participant)

    Display je DVI-I, DVI-D? Viac info treba.

    #107726
    gasek
    Účastník (Participant)

    Grafická karta je tam podla internetových zdrojov a zrejme aj reálne: NVidia GeForce2 MX. Objaví sa tam kvázi menu, ale dalej sa nechcelo nič diať. po chvilke sa monitor “uložil na spánok” a úpne na nás kašlal. To bolo tuším cez DVI kábel.alej z internetu uvádzam výstupy, ktopré to má:Video Out: VGA/DVI, ADC. Skúsim sa telefonicky spýtať na presný typ a ďalšie prejavy, ktoré sa konaly už bez mojej prítomnosti, nakolko som to osobne vzdala a odporučila kamošku na nejakého odborníka. takže…..

    #107727
    gasek
    Účastník (Participant)

    nedvíha telefón, takže teraz asi o vela múdrejší nebudeme. Tak skúsim zajtra.Díky!

    #107731
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    GeForce 2 MX DVI port asi nikdy nemala, tak neviem.

    #107743
    crumar
    Účastník (Participant)

    GeForce 2 MX ma ADC a VGA port. DVI port mala az GeForce MX 4…

    #107751
    gasek
    Účastník (Participant)

    No, Neviem, ten udaj o grafickej karte som stiahla z applehistory. Teraz niesom doma, tak nemôžem pozreť do mojeho Maca. Ináč omlúvam sa za dezinformáciu. Ten kamoškin monitor je konkrétne HP LB 1965 19″…. ten LG na ten komp išiel. To HP ma konektor taký Hranatý (skoro) a na tom kompe je konektor taký oválny. Tak sme to zrejme mali pripojené skrz VGA. Do kelu, ako to bolo? (ten kvazi hranatý je podla papierov od toho monitora DVI-I, tak zrejme ten oválny bude DVI-D. Nie?)ďalšia vec… V jednom servise jej doporučili nejakú redukciu. Ale v druhom servise jej vraveli, že ta redukcia zhoršuje kvalitu obrazu. Nebolo by lepšie vzmeniť tú kartu? A za akú? Potom ešte volala jednému kamošovi, čo má tiež Qicksilver a on tam ten DVI-I konektor mal. Zrejme ho niekto už vymenil. On tiež nieje pôvodný majitel a už ho tak kúpil. cez telefón povedal, že je to ATY RW 250 (foenix, či phoenix… ) Diki za radu.

    #107752
    crumar
    Účastník (Participant)

    Ci je na tej grafickej karte DVI port zistis aj podla jeho farby. Standardne je DVI port biely a klasicky VGA (analog) cierny, pripadne modry. Ovalny konektor bude zreme ADC (Apple Display Connector) a mal by mat ciernu farbu. ADC a DVI je po rozmerovej stranke takmer rovnaky, len ich tvar je rozdielny. VGA konektor je mensi, nesymetrickych rozmerov a ma 15 pinov.

    Co sa tyka toho HP LCD, skutocne ide o LB 1965? Nasielom som len LP 1965 a ten ma dva vstupne DVI-I konektory.

    Quicksilver sa vyrabal s GeForce 2MX 32MB, dualna 800vka mala Geforce 2MX 64MB a posledny Quicksilver mal GeForce 4 Titanium 64MB. Ty mas zrejme tu prvu. Najlepsie by bolo, keby si odfotila graficku kartu a poslala to na mail nech sa tu zbytocne netrapime :)

    #107763
    gasek
    Účastník (Participant)

    Ahoj Crumar!Nenašla som tvoj mail. Môžeš mi ho poslat na adresu gasek@orangemail.sk? Pošlem ti fotku tých konektorov. Ináč, máš pravdu, Je tam ten oválny, velkosťou ako DVI. A ten druhý je ten menší. Ináč sory, zase som sa preklepla. Je to HP LP 1965.A ten človek, s ktorým sme komunikovali a hovoril nám o tom, že má tam inú grafickú kartu, ako mi, ten tiež bol trošku indisponovaný, lebo nám nadiktoval ATY namiesto ATI. Tú grafickú kartu som však zatial nestihla najsť na internete. Len v rámci dákeho slovinského fóra, či čo to bolo. A tam ajtak neboli nijake informácie o nej, len som zistila, že niečo také existuje.

    #107764
    gasek
    Účastník (Participant)

    Este, ten Qicksilver je ten jednoprocesorový. 733 MHz. takže….

    #107765
    gasek
    Účastník (Participant)

    Tuto som nasla dáku grafickú kartu. Mohla by byť použitelná? Ten Qicksilver má AGP pripojenie karty. Pripadne dajú sa použiť aj dve grafické karty naraz? Pýtam sa ako totál diletant.Ta karta:ATI Sapphire Radeon 9600Pro 256MB DDR DVI TV LR,

    #107766
    crumar
    Účastník (Participant)

    Pouzit graficku kartu urcenu pre PC v Mac pocitaci je mozne, ale treba ju preflashovat, co pre teba bude asi problem ;)
    Neda sa preflashovat kazda karta a pri niektorych modeloch nefunguje v OS X prave DVI port, takze tymto smerom by som sa neuberal. Odporucam prejst tuto stranku: http://www.s155158671.websitehome.co.uk/quicksilvermodsw.html

    #107817
    gasek
    Účastník (Participant)

    Dík, ale tá stránka je nejaká nehybná. Aspoň teraz, keď si ju chcem preštudovať.
    Fakt neviem, čo je to preflešovať. Dobre vedieť, že to nieje také jednoduché.

    #107830
    scomp
    Účastník (Participant)

    Mne to robilo to iste po pripojeni LG LCD monitora k MacBooku…po pripojeni na digitalny vstup isiel hned do spanku. V servise mi vymenili digitalny modul v monitore a odvtedy to slape ako hodinky.

    #107842
    gasek
    Účastník (Participant)

    scomp, kto ti to menil a kolko to stálo?

    #107852
    scomp
    Účastník (Participant)

    Bolo to menene v ramci zarucnej doby (takze zadarmo) u predajcu

    #107957
    gasek
    Účastník (Participant)

    hm?! Aha.

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.