Externý HDD

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Externý HDD

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #60249
    detskecentrum
    Účastník (Participant)

    Kúpil som si externý WD My Book 1TB HOME EDITION a neviem ako na to ďalej. Chcem ho použiť len na zálohovanie. Keď ho pripojím na iMac tak My Book sa rozbehne ale Mac sa nenaštartuje, až pokým externý disk nevypnem a následne po naštartovaní počítača potom znovu zapnem a vtedy sa s ním dá pracovať, ale nie cez Time Machine.

    #140575
    renad
    Účastník (Participant)

    Zvláštny problém – nehľadiac na to aký má ten disk formát by to nemalo robiť.
    No nič – skús naformátovať ten disk na macovský formát. – MacOS Extended

    #140610
    Aleks
    Moderátor

    Toto sa aj mne občas stávalo, že Mac nechcel bootovať s pripojenými perifériami (zasekol sa na modrej obrazovke) :/ Ale už sa to nestáva, čiže predpokladám, že to vyriešil nejaký Software Update – skús updanúť na najnovšiu verziu.
    A druhý problém: Naformátuj ho ako hovorí renad cez Disk Utility na Mac OS Extended (Journaled) a potom nastav do Time Machine, musí ísť.

    #140952
    detskecentrum
    Účastník (Participant)

    Ok, ďakujem! Disk som naformátoval na Mac OS Extended (jornaled) a Time Machine začal pracovať. Mrzne mi to však stále.

    #140965
    gidy
    Účastník (Participant)

    no. nepotesil si ma. o tom disku som uvazoval aj ja, len nad verziou s LAN pripojenim

    #141001
    stranger
    Účastník (Participant)

    Ja ten isty disk mam tiez a ziadny problem. Je to momentalne to najrychlejsie na trhu – cisto usb. Na zaciatku som ho naformatoval a spokojnost. Pripajam ho ale az ked otvorim notebook. Aj ho odpajam pred sleepom. Uz sme tu o tom debatovali, je to chyba usb diskov. FireWire to nerobi…

    #141006
    pablos
    Účastník (Participant)

    Ja mam problem s externym diskom Fujitsu Siemens 250 GB, dnes som ho kupil, pripojil k MacBooku, pekne si ho nasiel, zapol som prenho TimeMachine a vsetko bezalo ak pomasle az…

    … prisiel 9GB zalohy a MacBook zahlasil, ze som vraj disk odpojil, co nebola pravda. Disk sa uz nedal pripojit k Booku, nedal sa sformatovat ani vo Win ani v Linuxe lebo nemam vraj prava. Po 5 hodinovom hrani sa mi podarilo z instalacneho cd Leoparda pripojit disk a v Disk Utility vymazat particiu Time Machine. cely stastny, ze som problem konecne vyriesil som opat zapol Time Machine backup a teraz uz na 2GB zalohy mi opat macbook vyhlasil ze som disk odpojil a disk bol opat vprdeli.

    Momentalne je to vsak uz vacsi problem, kedze okrem Winu, Linuxu uz nepomaha ani DVD Leoparda. Disk sa v Disk Utility objavi len sporadicky asi po 50x pripajani a odpajani sa zobrazi korektne aj s particiou, no akonahle ju chcem vymazat ako v prvom pripade, tak mi MacBook zahlasi, ze nemam na to prava. Cize uz mam disk ktory zil asi 6 hodin naozaj nepouzitelny.

    Neviete niekto poradit? Kde moze byt problem v MacBooku? Time Machine? alebo je to diskom, ktory sa mohol sam odpojit pocas zalohy? Pochybujem, ze taky disk vyreklamujem, ked ani neviem ci je problem v nom, po pripojeni do Ubuntu sa disk zobrazi aj s ciastocnou zalohou TimeMachine.

    #141027
    stranger
    Účastník (Participant)

    Tak ho v Ubuntu naformatuj. Ako si ho naformatoval predtym? Mne funguje tento postup:

    How to Format a Western Digital Drive to Mac HFS Journaled

    Tu je dobra diskusia, v podstate je to o tom istom:

    http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1807745&tstart=0

    Ak nic nezaberie, disk vyreklamujes v pohode… Povedz, ze ti ho pocitac nevidi.

    #141030
    pablos
    Účastník (Participant)

    No ja som skusal uz vsetko.Problem je v tom, ze disk sa v Disk Utility zobrazuje mozno jedno z 50 pripojeni. Ak sa konecne zobrazi a dam Erase, tak vyhodi Error with partition Permission denied. Ak sa podari zobrazit nedajboze aj particia, ktoru tam vytvoril Time Machine, tak potom som skusal odstranit tuto particiu, ale ani to sa nedari s rovnakou chybovou hlaskou. Predtym sa mi to podarilo prostrednictvom instalacneho CD Leoparda a Disk Utility v nom, postupoval som rovnako, a islo to bez problemov, teraz aj tam hlasi problem s Permisions.

    Pod Ubuntu je moznost formatovania seda (nedostupna), pomocou GParted mi neumoznuje odstranit particie, rovnako ani vo Windows cez jeden administracny nastroj, teraz si nespominam, tak taktiez odmieta odstranit particiu alebo formatovat disk.

    Jedina zmena ktoru som postrehol oproti prvemu formatovaniu, ktore sa podarilo je identifikacia v Disk UTility v casti => Partition Map Scheme : Unformatted predtym tam bolo nieco specifikovane.

    #141035
    ervin11
    Účastník (Participant)

    Skusal si s inym kablom? Skusal si to aj na inom pocitaci? Aby sa mohla vylucit zavada mimo disku. Pokial ti to robi aj inde, disk by som isiel hned reklamovat. Na linuxe by som ale este skusil prikaz smartctl…

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.