Eurozóna a ceny apple

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Eurozóna a ceny apple

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 29 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58301
    MIxi11
    Účastník (Participant)

    Cawte, chcem sa spytat ci si myslite ze po vstute Slovenska do eurozony apple upravi ceny na rovnake ako su v ostatnych krajinach eurozony.

    #128741
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Veď aj teraz sú. Relatívne… Nemôžu meniť ceny každý deň. Po vstupe určite áno. Inak by to bola zo strany Apple diskriminácia.

    #128746
    MIxi11
    Účastník (Participant)

    ja som to myslel tak ze by potoj tu boli napr. macbooky od 999€

    #128747
    zemiak
    Účastník (Participant)

    ked nie, nemal by byt problem si objednat z AT atd. dufam, ze zareaguju, lebo teraz su ceny dost nadhodnotene – okolo 15% nad europou v eurozone

    #128810
    raul
    Moderátor

    podla mna urcite sa ceny upravovat budu len minimalne.

    #128816
    MIxi11
    Účastník (Participant)

    moj nazor je ten ze sa budu upravovat tak isto ako v ostatnych krajinach eurozony, napr. ze tu budu rovnake ceny ako v rakusku

    #128862
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to MIxi11:

    Ak by to bolo tak, ako hovoríte, tak by to bolo super … Môžeme len dúfať, že nás spoločnosť Apple Inc. nesklame. Ja jej verím … :)

    #128876
    zero0x
    Účastník (Participant)

    nejde o spolocnost apple ale o slovenskych dementnych resellerov..

    #128877
    MIxi11
    Účastník (Participant)

    a ti si myslis ze ked ostatnych krajinach eurozony su vsade rovnake ceny tu nebudu?

    #128878
    zero0x
    Účastník (Participant)

    neviem, ja soom tym chcel povedat tolko, ze apple s cenami na slovensku nema nic spolocne..

    vsimni si apple.fr, de, at, hocico, vsetko sa presmeruje na apple.com/fr, teda na stranku applu

    u nas je to firma apple imc, a prave koli nim su take vysoke ceny ake su

    takze ak by sa mali znizit ceny, najprv by sa musel odfajcit apple imc

    #128884
    mylanko
    Účastník (Participant)

    Apple IMC ma naozaj minimalnu marzu az sa cudujem, ze sa im to vobec oplati predavat.. Problem s cenami bude teda niekde inde. Mam na mysli cely distribucny kanal a nie len Apple IMC. Oficialnym zastupenim znacky Apple na Slovensku, myslim, ze by sa kanal vyrazne zredukoval.

    #128885
    MiroR
    Účastník (Participant)

    mylanko je asi zamestnanec Apple IMC.

    Ak si človek pozrie veľkosť a umiestnenie apple shopov na západe, hneď vidí, s akými maržami sa pracuje, aby sa taký obchod uživil, nie je to len o väčšom obrate.

    Slovensko je špecifické – predajca staraj sa o zákazníka, rieš jeho problémy, sám si rob reklamu a my Ti na to dáme pár percent marže, lebo my za to, že objenané krabice vyložíme z kamióna a prepošleme Tebe, aby si ich predával, potrebujeme aspoň trojnásobne takú maržu, čo máš ty.

    #128886
    benko
    Účastník (Participant)

    rozdiely cien apple su medzi vsetkymi statmi – napr. nemecko, rakusko a svajciarsko. je to sposobene vyskou dani a podmienkami importu, a urcite aj obratom – ak sa v krajine preda viac pocitacov, tak bude zrejme aj cena vyhodnejsia.

    #128887
    MIxi11
    Účastník (Participant)

    myslim si slovensky reselleri su dost predaja schopny a ked uz dnes mas predajnu apple apple v kazdej diere nie je tu problem s predajom a prakticky kazdy ma pristup si ho kupit, takze ten pocet predanych vyrobkov apple je viac ako velmi vysoky

    #128900
    Petr Sonnenschein
    Účastník (Participant)

    Já to vidím tak, že je jedno jestli česko nebo slovensko. Tu se v těch našich končinách daří lidem namlouvat, že je vše takové či onaké a jiné kraviny. O co vlastně jde? Jde o to že tu není oficiální apple zastoupení. Tedy přímo od apple. Teprve až najdem v Praze, Bratislavě ten nádhrený obchod, tak pak se ukáže kdo z našich prodejců je kvalitní obchodník. Protože to enbude o boj mezi resellery, ale resellery a applem. A těžit z toho budem jen my. Ať už cenami či službami.

    to mylanko: promiň, ale cena booku je 1099 dolarů, to je něco přes 16000 českých, u nás? 28000
    699 liber( nějakých 21500 českých) a dalo by se pokračovat. Ano různé daně a já ani nevím co ještě, ale tolik? Tohle jsou ale rozdíly, za které můžeš mít lepší notas. Takže u nás základ, jinde mnohem lepší. Tak mi neříkej takové bláboly ohledně malých marží. A jestli ano pak je chyba u nich. Tudíž mi to odnášíme díky jejich neschopnosti.

    #128906
    MIxi11
    Účastník (Participant)

    u nas je to okolo 21900

    #128918
    mylanko
    Účastník (Participant)

    Petr Sonnenschein: Ano.. na strankach apple.com je cena MacBook-u 1.099 $, ale treba si uvedomit, ze na ich strankach su ceny uvedene bez DPH 19% (u nas s DPH), taktiez len s rocnou zarukou (u nas 2 roky) a k tomu si treba pripocitat este CLO 7% (myslim). Ked si zoberiem aktualny kurz narodnej banky, tak 1.099 dolarov je u nas 21.234 SK. U nas tento MacBook stoji 36.090 SK, ale neznamena to, ze cely rozdiel ide Apple IMC do vrecka. Oni z toho maju len male percenticko.

    Ked si zoberies Rakusko, kde je oficialne zastupenie Apple, tam stoji tento MacBook 999 € co podla aktualneho kurzu je 30.350 SK, na co vsak ma vplyv aj vyhodny kurz a nie, ze by to oni robili inak a kedze je tam oficialne zastupenie, maju omnoho lepsie podmienky. Apple ako taky ma v ramci Europy zvlastnu cenovu politiku, takze v prvom rade by som videl problem tam. Nieco stoji doprava a mnozstvo ruk, cez ktore tento tovar prejde.

    Nehovorim, ze Apple IMC robi vsetko 100%-ne, ale netreba hadzat spinu len tam a mysliet si, ze ked sa odfajci Apple IMC, budeme tu mat ceny ako v USA.

    Dobre to vystihol MiroR

    #128922
    Anonymný
    Neaktívny

    mylanko:
    Ano, ceny na apple.com su uvedene bez “DPH”, u nich sa to vola VAT, skratka z “Value Added Tax”. Ta je v kazdom state ina, pre pribliznu predstavu staci pozret sem -> http://en.wikipedia.org/wiki/Sales_taxes_in_the_United_States

    Takze ziadnych 19 percent sa nekona mozno si to ale myslel inac ale zle si sa vyjadril, resp. napisal.

    Co sa tyka taychto diskusii, ktorych tu bolo n MacBlogu pozehnane, o vyske resp. drahosti apple vyrobkov u nas sa az cudujem ze vas to stale bavi rozoberat a rozplyvat a nad tym. Ved to si vie zratat aj male decko preco to tak asi je, ved je to jednoducha rovnica. Apple reseller je obycajny podnikatel, s.r.o.cka. Cize vo vyslednej cene je zahrnuta ta vasa cena MB 1.099 USD do tej ale treba pripocitat este spomynnu VAT cize cena je o nieco vyssia hned pri kupe v USA, cize tu mame hned prve navysenie. Lenze kedze sme za morom musime si to sem asi nejako priniest. Cize dalej plati postovne, poistne. Ked to sem pride ak to chce predavat ako obchodnik musi to preclit a zdanit cize treba do tej sumy zaratat CLO plus DPH. To je uz hned tretie navysenie. Stvrte navysenie sa kona ked vam musi poskytnut dvojrocnu zaruku, zo zakona samozrejme, cize sa doplaca za rok extra zaruky, to mame stvrte navysenie. No a nakaoniec tu mame nieco co si musi prihodit aby mohol uzivit rodinu, ved zadarmo by to asi robit nemohol. Cize ako vydime mame tu 5 navyseni ceny, ktore z tych 1.099 USD spravia nasich 36.090 SKK. A ako takisto vidime z 5 navyseni je len jedno, ktore tak kazdy, cest vynimkam kritizuje a mysli si ze je to pravy dovod prehnanej ceny u nas, a to ze obchodnici su pazravi. Ako ale idite nie je to take jednoduche, oni mau z toho naozaj len omrvinky. Namiesto toho aby ste kydali na stat ako vas okrada na daniach, kedze tieto najviac na vasom MB premrstuju cenu, vy budete radsej kydat na obchodnikom, ktorym ostanu naozaj len omrvinky. Sa ale cudujem ze to tu stale rozoberate a riesite to namesto toh aby ste si zratai 5 a 5.

    Prajem pekny den.

    #128924
    bawy
    Moderátor

    Ja Vás niekedy nechápem. Prečo máte pocit ze obchodníci kupujú booky z USA ? a prečo máte pocit, že ich kupujú za konečnú MOC pre bežného zákazníka? Prečo máte pocit, že treba platiť clo, keď pre štáty EU clo z počítačov a PC komponentov je 0% ??? Stále nechápem, ked ja ako súkromná osoba viem mať zľavu už pri 2 kusoch bookov … tak pri odbere napr 500 notebookov mesačne to musia byť iné zľavy…ja si aj napriek všetkému myslím, že apple produkty nie sú drahé, sú len kvalité. A zas niesom taký bohatý, aby som si mohol dovoliť kupovať lacné veci. Týmto som nechcel nikoho pobúriť, iba povedať svoj názor, možno sa mýlim :) peace

    #128925
    Anonymný
    Neaktívny

    A odkial si myslis ze tie booky kupuju? Z ciny?? Ano pre clenske staty to je cista nula, ale nie ked dovazas z USA. A tych 500 bookov mesacne snad nemyslis vazne..Tu na slovensku? Ak si nemyslel SVK tak ta ale musim upozrnit ze tema bola nacata o slovenskych obchodnikov.Ved pri pocte 500 predanych jablk za mesiac by to tu s nimi nevypadalo tak biedne a clovek s macom by nebol stale povazovany za raritu..

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 29 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.