ethernet hub a stabilita internetu

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware ethernet hub a stabilita internetu

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #59186
    mikopedro
    Účastník (Participant)

    V kancelarii mam jednu ethernetovu pripojku a PC, ktore pouziva hlavne kolega. Aby som bol online zaroven aj ja s macbookom tak som si doniesol svoj ethernet hub a boli sme online obaja. V poslednej dobe vypadava internet, (viem ze pocitace u nas v sieti su zavirene), no a dnes ma spravca siete obvinil, ze za to ze vypadava internet moze moj Hub. Moze to byt? Co si o tom myslite? Za reakcie vopred dakujem.

    #133933
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Tazko povedat, zalezi od toho ako to je cele pozapajane – ale tak ako to opisujes aj keby bol pokazeny ten HUB si neviem dost dobre predstavit ako by odpalil zvysok siete. Mozno ak by ste tam spravili nejaky loopback (napr. prepojili kabel na tom HUBe z portu do portu) tak mozno nejaka cast siete by mohla byt odstavena(vcitane vas). Ono nie je nic jednoduchsie ako ten HUB odpojit a sledovat ci sa problemy vytratia. Podielam sa na sprave siete na internatoch nejaky ten rok a ak boli problemy so switchmi, hubmi tak mali problemy ludia na nich zapojeni, nie zvysok siete, ale samozrejme zalezi od siete ako je navrhnuta a spravovana. Mozno ak ma ten vas spravca nejake konkretne obvinenie (co konkretne ten HUB robi, ze sposobuje vypadky celej siete) tak by sa o tom dalo diskutovat s nim.

    #133936
    mikopedro
    Účastník (Participant)

    a ak siet funguje (pocitace v sieti su pristupne) ale internet nejde?
    podla mna tazko za to moze hub, ktory mimochodom som pouzival od cca februara a problemy zrazu robi az teraz

    #133937
    mikopedro
    Účastník (Participant)

    spravca nam dokonca zakazal pouzivat vlastne notebooky

    #133938
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Ak lokalna siet funguje a internet nejde, pravdepodobnost toho ze to sposobuje ten HUB to este znizuje. Ohladne zakazania vlastnych pocitacov – mozu na to byt dobre dovody najme co sa sa bezpecnosti tyka. Tu pomoze asi len skusit sa rozumne so spravcom o tom porozpravat.

    #133941
    mikopedro
    Účastník (Participant)

    dik za reakciu

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.