Dj-ing na MacBook Pro

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Dj-ing na MacBook Pro

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 29 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55637
    psychodiagnostic
    Účastník (Participant)

    Caffte!
    Chcel by som mixovat na mojom Mac.u tak: ze chcem ktomu nejaky externu zvukovu kartu ktora funguje na MAC samozrejme, potom software uz mam (traktor DJ studio 3) a k tej zvukovej karte by som potreboval pripojit mixazny pult na dva kanaly tak aby to fungoval tak ako maju DJ.i ze dva CD alebo gramofone deck-y len ja budem to mat v MAC-u
    No hlavny problem je ze neviem najst 5.1 externu zvukovu kartu na MAC z pripojenim cez USB. A Creativ-y asi na MAC-och nefunguju. Potom som nasiel od NUMARK-a jeden mixazny pult pre iPod-y ale take nechcem…to je hracka…

    dakujem!!!!!!!!!! :)

    #112620
    Puk*
    Účastník (Participant)

    psychodiagnostic: na 5.1 zukovku a hracky od Creative zapomen. Jestli to myslis vazne, tak kup zvukovku jedine pres FireWire – nejlip MOTU UltraLite, nebo Echoaudio AUDIOFIRE4 :)

    Jinak co se tyce audia, tak ti muzu doporucit formu: http://www.electrozone.cz/.

    #112623
    psychodiagnostic
    Účastník (Participant)

    heh no diky, ale ako no, pozeral som ceny a ACHHHHH podla mna dost drahe vecicky, ako myslim to vazne stym mixovanim ale mixazny mam pioneer a do toho som investoval 12 tisic, a myslel som ze taka nejaka exterana zvukova karta cez usb bude stat do tych 5000 max ale ze 9 a viac to je uz asi moc…
    a este teraz som nasiel toto, podla teba by to slo? Lebo je tam pisane ze na PC a Mac, len ci to pojde aj vtom programe Traktor DJ studio.
    http://www.hercules.com/uk/Sound-Cards/bdd/p/56/muse-pocket-lt/

    #112628
    sento
    Účastník (Participant)
    #112634
    dex
    Účastník (Participant)

    http://www.m-audio.com/index.php?do=products.family , produkty firmy M-Audio predávajú v Muzikeri (Aupark, al. http://www.muziker.sk). Majú veľmi dobrý pomer cena/výkon a sú kompatibilné s Macmi.

    #112635
    dex
    Účastník (Participant)

    alebo aj Sunteq ;)

    #112638
    Puk*
    Účastník (Participant)

    psychodiagnostic: jestli chces hrat live akce, tak potrebujes spolehlive, stabilni a rychle reseni… Proto jsem na zacatku psal FireWire… i za tech 5000 se da z druhe ruky sehnat FW karta…

    #112653
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    M-Audio, myslim ze staci aj na USB

    #112662
    psychodiagnostic
    Účastník (Participant)

    fuha no diky chalani, skusim to v muzikeri zoberem tam aj one toto Mac a uvidime…
    diky za odpovede…

    #112701
    wreciak
    Účastník (Participant)

    Ete point:
    m-audion 410 FW na macu ide, ale:
    nova Beta verzia ovladacov blbne s midi
    Stara (asi od aprila) verzia ovladacov funguje, s tym ze:
    oficialne neodporucaju zapojit FW s kartou za jazdy – to znamena ze by sa mal mac vypinat
    Ak to spravis, bude fungovat – vacsinou. 2X som tak ziskal uspesne modru obrazovku smrti :)
    Ak sa ti tvari ze hra, a nic nepocut, chod preferencies > m-audio (to je ten ich mixazny pult ) a tam klikni na aktivnom vystupe na tlacitko link – rozparuju sa ti lavy a pravy kanal, ale zacne hrat :)
    Systemove ovladanie zvuku (dialkove, hlasitost hore vpravo v menu) funguje s vyraznym niekolkosekundovym oneskorenim

    enem tolko, toto su info ktore mne pri kupe chybali :)

    #112705
    Puk*
    Účastník (Participant)

    wreciak: parkrat jem M-Audio 410 FW pouzil a nemel jsem zadny problem, ale to bylo na starsi PPC G5. V prvnim prispevku jsem M-Audio zamerne neuvadel, moc jim neverim. Musim vsak priznat, ze maji nejvetsi portfolio produktu v kvalite stredni tridy… Take msim uznat, ze existuje na Mac OS X proble “FW ovladacu”. Je to jen o tom, ze ti vyrobci co pouzivaji obecny FW ovladac od Applu, tak mivaji nejaky problem. Ale pokud si vyrobci karet delaji sve kvalitni oladace, tak vetsinou funguji bezvadne – treba MOTU, ECHO, RME …

    Osobne mam zkusenost zejmena se znackou MOTU. Treba jejich FW karty jako jedny z prvnich meli moznost fungovat jako “standalone”, tedy bez nutnosti pripojeni k pocitaci. Karta se da v pripade potreby vyuzit i jako mix…

    #112728
    psychodiagnostic
    Účastník (Participant)

    no uz niektore veci tu ani nechapem ale to veobec nevadi, ja sa to doucim muhahahaahah…skusim teda ist do nejake MUSIC shopu v BA a tuto na okolii…a uvidiime…dufam ze nieco najdem!!! THANXXX chalani!!!! :)

    #113098
    benko
    Účastník (Participant)

    Hned na uvod napisem ze sa v DJingu vobec nevyznam, ale mam kamosa DJa, a on robi na Macu. Mozno su to pre Vas vsetko bezne veci, ale mna to dost prekvapilo ako to robi.

    Ma taku malu skatulku cez ktoru pripoji Mac s gramofonom, dalej specialnu platnu na ktorej su len nejake casove znacky a nie skutocna muzika, no a na Macu nejaky software ktory prehrava obycajne mp3-ojky, ale ten software meni rychlost prehravania mp3-ojek na zaklade toho ako sa toci s platnou na gramci. Funguje to skvele, a on nemusi zo sebou vlacit kopu platni ako predtym, ale len powerbook s kopou mp3-ojek.

    #117353
    Piggo
    Účastník (Participant)

    neviem na čo riešiš zvukovku…kup si normalne digital dj concolu ako serato alebo traktor scratch a mas to vybavene

    #117355
    huMus
    Účastník (Participant)

    Ja svoj macbook pouzivam na DJing. Mam dva gramce Technics 1210MK2, mixer Numark a to cele mam zapojene cez M-Audio Connectiv. Na gramcoch si pustim dva tiemcodovane vinyly a mozem si mixovat svoje mp3 z MB. Je to USB zvukovka 4in 4out. Podporuje ASIO. Dostanes k nej aj software Torq co je nieco ako Traktor.

    #117367
    psychodiagnostic
    Účastník (Participant)

    aha, tak aj to je riesenie, ale uz som nasiel asi to spravne, buduci tyzden niekedy idem preto!!! Uz som to aj skusal cez traktor Dj studio 3, funguje to absolutne bezchybi tak ako to ma fungovat:

    http://www.notape.net/product/show_product/418051

    #117369
    Jozef
    Účastník (Participant)

    CommentAuthorpsychodiagnostic: tieto all-in-one riesenia… hmm, no neviem, radsej by som siel na externu zvukovku … no ale rozhodnutie je na tebe.pred casom som to riesil aj ja, ale nakoniec sa mi zdalo najlepsie riesenie:
    soft v Macu – moze byt Tractor napr
    + http://www.notape.net/product/show_product/129791
    + 2 x http://www.notape.net/product/show_product/382193
    + 2 vinyl timecode http://www.notape.net/product/show_product/382718
    mixpult uz mas

    Vysvetlim: Rane Serato je vlastne akysi prevodnik, ktory prevadza timecodes medzi MAcom a vinylom. To znamena, ze ako scratchujes vinylom, takto sa ti sprava aj skladba ( ktora ti ide povodne z Mac-u). Tie gramce su fakt low endy, ale maju directdrive ( priamy pohon), cize drzia BPM a aj start je rychly. Je to sice vacsia investicia, ale ak to myslis naozaj seriozne a nechces hrat iba na bytovych parties, pouvazuj.

    #117386
    psychodiagnostic
    Účastník (Participant)

    no sak prave ja to chcem pre seba doma, som sprvil take malinke studio pre seba, mam aj studiove bedne 2x 1500W takze to chcem len fakt ze preseba hrat, mozno na nejakych zurkach s kamosmi ale to je maximum. Ale diky. Hento co si sem dal mozno niekedy….ked uz budem VELKY muhahhahahhhahah :D:D:D

    #117390
    huMus
    Účastník (Participant)

    Rane Serato je podla mna predrazene. Zaplatili si majstrov sveta v scratchovani aby povedali ze pouzivaju Serato a to sa odrazilo na cene. Hrat cez timecodovane vinyly je podla mna najlepsie riesenie. M-Audio mam odskusane a som s nim spokojny. Software je premakany a stabilny, povedal by som ze lepsi ako Traktor scratch. Vyhoda Serato je, ze mozes mixovat nielen audio ale aj video a k tomu je MB idealny.
    BTW notape.sk ma strasne predrazene audio.

    #117392
    huMus
    Účastník (Participant)

    http://www.getinthemix.co.uk/iCue-Computer-DJ-System-By-Ion.htm
    checkni si aj toto, hlave ked si podobne vybavenie kupujes prvy krat. je tam riziko ze po case, ked sa naucis mixovat budes chciet inu vybavu. tak na zaciatok by som odporucal nieco lacnejsie.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 29 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.