Divný AirPort expres

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Divný AirPort expres

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #104687
    99mike199
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň, chcem sa opýtať na tento AirPort expres http://pc.bazos.sk/inzerat/47999987/Predam-Apple-Airport-Express-80211n-Base-Station.php Čo je to zač a na čo sa to dá využiť?

    #403262
    joer
    Účastník (Participant)

    Ty si divný, kolkp máš- 2-3 roky? Maš to tam napisane jasne WiFi router, kde donho pichnes USB tlaciaren a mas ju na WiFi, repraky, napr HarmanKardon a pustas hudbu napr z ipadu cez wifi. Nic viac a nic menej. Je to na rozsirenie po dome, sparujes ho s Airport extrem a mozes ich mat aj 10 v celom dome. Je to 2. generacie.
    Keby si popuzival hlavu, Googla a Wikipediu tak si to dohladas sam.
    http://en.wikipedia.org/wiki/AirPort_Express

    #403263
    TT
    Účastník (Participant)

    http://www.apple.com/sk/airport-express/

    len toto je 1 generácia so špecifikáciou viď nižšie

    https://support.apple.com/kb/sp1

    #403266
    ope01
    Účastník (Participant)

    Ak to má n-kove wifi tak je to vylepšená prvá generácia. Ak máš viac Apple veci tak je to fajn vec. Ja mám AirPort extreme na prízemí a hore mám tento expres ale ešte tu pôvodnú pomalšiu verziu s g-wifi. Pekne rozširuje ďalej net len som na ňom musel zakázať b-wifi lebo stále chcel ísť len 11Mb/s. Tamta staršia verzia sa už ale nedá spravovať len tak jednoducho cez utility. Pripojíš si cez jack repraky a pošleš si hudbu z macu, ipadu alebo iPhonu na tie reparačiky cez wifi digitálne plus sieťovú tlačiareň si môžeš pridať disk už nie. Ak pripojíš Ethernet kábel tak môže slúžiť ako wifi to Ethernet bridge a ten kábel môžeš potiahnuť o ďalšie desiatky metrov. Ináč nie je to nič čo by už neokopirovala konkurencia za nižšiu cenu (bavíme sa o novom) . Toto má význam ak si Apple fanúšik alebo využiješ to čo som písal vyššie.

    #403267
    99mike199
    Účastník (Participant)

    Ja som si chcel spraviť reproduktory aby išli cez AirPlay ale všetky receivery idú na tom princípe že vytvoria wifi a na to sa pripojíš a pustíš. Tým odpadá fakticky použitie iPhonu a počúvanie hudby zároveň pretože nebudem mať internet.

    #403269
    ope01
    Účastník (Participant)

    Tak neviem či som to správne pochopil ale ok. Tento ti vytvorí položku v iPhone na ktorú ti bude iPhone posielať zvukovú zložku. Kúpiš si kábel jack to cinch a pripojíš na niektorý vstup recievera pošleš dáta a už to ide. Netreba ti žiaden reciever s wifi ani iné hlúposti . Ja to napájam na repraky B@O a tie majú zosik v sebe.Alebo použiješ opticky kábel z toho airportu ,ten som ale neskúšal tak neviem popísať že ktorý. Ja som ten AirPort kupoval hlavne kvôli tomu AirPlay.

    #403270
    99mike199
    Účastník (Participant)

    No ja by som tiež hlavne kvôli tomu kúpil ale zatiaľ mám doma 2 PC s Windows. Fungovalo by dobre Airport expres?

    #403271
    madaraszko
    Účastník (Participant)

    s tymi receivermi nemas pravdu. Mam doma marantz NR1603 ktory ma sietovu kartu, mam ho pripojeny do timecapsule a iphone pripojeny k wifi. A airplay funguje perfektne a taktiez aj surfovanie po internete. Takze nie vsetky receivery to maju tak ako si to popisal.

    #403273
    99mike199
    Účastník (Participant)

    Len ja hovorím o úplne maličkých receiveroch ktoré majú vačšinou len jack. Niečo takéto: http://www.everbesthk.com/1-home/highlight/419-12Nov2013/A6.jpg

    #403278
    ????
    Účastník (Participant)

    neni receiver ako receiver :) madaraszko pise o AV receiveri, ty o prijimaci audio streamu

    #403279
    ope01
    Účastník (Participant)

    Ja ako aj madaraszko myslime AV reciever cize zosilovac dolby digital napr s tunerom. ty asi nieco ine… tak este raz. Ak pripojis airport do siete a zapojis don cez jack hocico… sluchatka, zosilovac (klasicky) prenosne repraciky co sa daju nabijat cez usb, velku zostavu cez cinch je to jedno. Na iphone pustis pesnicku a das si ju zdielat na ten airport express cez airplay. Ak si v dosahu tak sa ti pusti hudba resp dostanes analog signal na vystup jacku na airporte (ak pripojis digital kabel tak digital) . Ide o to ze ked mas doma zostavu blizko airportu navzajom ich prepojis a pustas si hudbu bezdrotovo. To je to preco je airport express zaujimavy. Na winoch si to pustis cez itunes pripadne je jeden program neviem uz teraz ako sa vola ze vsetku zvukovu zlozku z windowsu ti posle cez siet na ten airport express. Na video sa to vola airparrot (ak by si mal apple tv) u hudby si nespominam (uz mam macbook air takze mi to uz mam v OS X) ale viem ze to bezalo pekne. Neviem ci sme sa uz teraz pochopili.

    #403294
    99mike199
    Účastník (Participant)

    Asi áno. Takže ak by som kúpil AirPort expres tak by mi to v pohode bežalo ako router aj na Windows? A nieje nejaký problém kedže ten router čo mám v izbe tak je napojený ako druhý, čiže Ethernet kábel sa nezapája normálne do prijímania internetu ale ako nejaký PC.

    #403341
    ope01
    Účastník (Participant)

    Preco by mal byt problem s pripojenim na windows lebo to je apple zariadenie ? :-D A ked si niekde v obchodaku tak sa ti telefon, book alebo pad pripaja na wifi siet a tam je vacsinou cisco switch a vsetko bezi. Neviem ako mas to spravene doma ale predpokladam ze mas jeden adsl router alebo nieco na co je pichnuty privod od providera a potom ti ide ethernet kabel do routra v izbe ktory ti robi wifi? tak bud ten router vyhodis (odpojis) a das namiesto neho ten airport alebo ho pripojis na dalsi ethernet konektor potiahnes kabel do dalsej izby a tam ho das do zasuvky a budes mat aj tam siet… akurat sa bude uz volat inac – nedokazal som express spojit s napriklad airlive routrom aby express rozsiroval jeho signal. Riesil som to kupou extreme a ten uz je spojeny s expresom a vsetko ide tip top. Akurat na exprese ked to takto budes chciet napojit kablom tak musis v nastaveni spravit len to ze vypnes DHCP a NAT aby bezal len ako bridge lebo inac bude zariadeniam ktore sa nan pripoja pridelovat “applacke” Ipcky 10.x.x.x a nebudu sa tie zariadenia vediet spojit so zariadeniami co budu pripojene na ten router pred nim (co mas v izbe a z ktoreho potiahnes kabel na express) lebo to mas predpokladam non apple a tam prideluje IPcky 192.x.x.x . Ak vypnes to co pisem vyssie na tom exprese tak aj tie zariadenia co budu pripojene nan budu mat pridelovane adresy z rozsahu 192.x.x.x . Siet pojde takto urcite ale neviem ci pojde aj ten airport po takej sieti ci to nevyzaduje aby oba zariadenia boli od applu. Snad tu bude niekto kto s tym ma skusenost. Pripadne len zamenis router za express a mas po probleme (akurat ze nerozsiris siet tak ako keby si mal oba zapojene). Dufam ze sa nevyjadrujem ako hotentot :-D

    #403361
    99mike199
    Účastník (Participant)

    Diki za to. Ja ho chcem len nahradiť pretože inde wifi sieť rozširovať nemám kde pretože už mám pokrytý celý dom plus záhrada. Takže keď ho len vymením všetko bude fičať ako do teraz. Diki za skúsenosti a to čo máš ty je dobré riešené len ja mám v dome 3 wifi a vačšinou Windows takže nemám prečo chcieť meniť v celom dome za  wifi.

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.