Dá sa nájsť ukradnutý Macbook Pro 15 ??

Domov Diskusné Fóra Ostatné Dá sa nájsť ukradnutý Macbook Pro 15 ??

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
  • Autor
    LilTafrobe
    Účastník

Zdravím Vás, pred pár dňami my vykradli byt v Bratislave a ukradli mi môj macbook pro 15, iPhone a penaženku. Hladal som na internete či existuje niečo ako by som sa mohol dopátrať k macbooku no nič som nenašiel. Našiel som niečo o aplikácia Hidden no s toho čo som sa dočítal sa mi zda že tá aplikacia vie macbook lokalizovať iba ked je v ňom nainštalovaná. Viete mi niekto prosim Vás povedať ako to je alebo poprípade poradiť iné riešenie ??

Vopred ďakujem za každú radu. :)

weritass
    Účastník

Tak da sa to aj cez icloud.com pokial si mal zapnute find my mac v nastaveniach. Ovsem mac musi byt pripojeny na wifi.

LilTafrobe
    Účastník

@weritass skusil som icloud.com a ukazuje že našlo moj iPhone… Može to byt správny udaj ?

odklizec
    Účastník

Pokud jsi nemel zapnuty find my mac a nebo nejaky skryty trackovaci program, tak ani ne. Bohuzel.

Pokud ti to naslo iphone tak samozrejme muze. Alarmuj poldy, nez toho genia napadne tel vypnout nebo udelat restore! Uz aby tu byl ios 7, ktery neumozni find my iphone odstranit a tel reaktivovat, i kdyz zlodej udela restore ;) Tim padem bude kradeny iphone dobry akorat jako tezitko.

LilTafrobe
    Účastník

No policia stým do pondelka nič neurobí lebo byt my vykradli pred 2 dnami a ešte není pridelený vyšetrovateľ k mojmu prípadu. Zajtra to skusím cez kontakty neako doriešiť. Idem ešte skusiť či som náhodou nemal zapnuté svoje druhé ID na macu a či není v tom istom dome. :)

odklizec
    Účastník

Tak se ho aspon pokus presneji lokalizovat. Dokud se da lokalizovat, tak mas jedinecnou sanci s tim neco udelat.

LilTafrobe
    Účastník

Mám už presnú ulicu aj dom iPhonu. :) Uvidíme či to tak je :)

odklizec
    Účastník

No ja byt na tvem miste, otravuju policajty co to jde. Nedava smysl cekat na nejakeho vysetrovatele do pondelka, ktery beztak nezacne neco delat pred polednem. Do pondelka clovek bud vypne telefon, nebo mu dojde baterka a ty budes mit prd a ne dukaz aktualni polohy telefonu. Teoreticky by mohl pomoct i operator, ale ten pomuze asi jen poldum. Totiz ty znas imei telefonu a operatori vedi podle imei telefon dohledat v siti a tim padem i jeho pribliznou polohu.

LilTafrobe
    Účastník

Ten iPhone už bol vypnutý takže asi ma dotyčný už nabijačku lebo mi ho ukradol aj z USB káblom. Uvidíme ako to dopadne ale ďakujem za rady. :)

odklizec
    Účastník

Mozna ho pako pripojil primo k tomu kradenemu mbp a nabiji ho pres nej? :D Ruky sekat temhle hajzlum zlodejskym.

sairik
    Účastník

podla mna toto ako dokaz stacit nebude, uz som cital jeden clanok na nete, a tipek si to tiez takto nasiel, ale s policiou to ani nepohlo …

zober zopar chlapcov co nemaju krky a vybav si to hned :)

zaujima ma ktora cas resp ulica to bola ? lebo tam hladam byt a prekvapuje ma, ze sa byty este tak vykradaju … mas aj bezpecnostne dvere ? susedia nic nikto ? niekto lockpickoval alebo to surovo vykopli ?

a ohladne iOS7 … to mi chces povedat, ze to bude spravene tak, ze sa nevymaze iphone ani po restore cez DFU ?

odklizec
    Účastník

Restore sice telefon vymaze, ale bez spravneho prihlasovaciho jmena a hesla zkratka telefon neaktivujes :) Takze zlodej ma neprodejny kus hw. Kupujici veci z druhe ruky si ovsem bude muset davat o to vetsi pozor, co kupuje. A pred koupi si nejlepe udelat reset to factory defaults a zkusit si tel na miste aktivovat.

raul
    Moderátor

Boze, ani nevies, ako strasne ti drzim palce, aby si pomocou find my phone nasiel nielen iphone, ale aj mac!! GL

LilTafrobe
    Účastník

@sairik Stalo sa mi to blízkosti Trnavského mýta. A nešiel cez dvere ale keď som spal mi vliezol dnu cez pootvorené okno.

@raul
    Ďakujem, tiež dúfam že spoločne s iPhone nájdem rovno aj Macbook :) Uvidíme zajtra či stým niečo spravia policajti a keď nie tak zoberem kamarátou policajtou a pojdem tam snimi :)

LilTafrobe
    Účastník

No tak policajti boli na tom mieste ktoré mi ukázala aplikácia a zistili že v tom dome býva 76 ročná babka sama. Myslím si že v okolí toho domu musí byť modem wifi na ktorý sa iPhone pripája, tak ma napadlo že najlepšie bude asi zistiť na ktorý modem sa iPhone napája a nasledne podľa IP adresy iPhonu to skúsiť vystopovať. Čo vy nato ?

sairik
    Účastník

pokial sa mac pripoji na wifi, tak mas jedno kde je router, icloud ti nebude ukazovat polohu macu ale routeru, a kedze to ukazalo na babickin dom a ma wifi router tak nieje co riesit, jedine ak by nebol zaheslovany, tym padom treba brat do uvahy aj susedov

alebo len babka kryje darebneho synacka :-D

q0s
    Účastník

A prečo ste tak rýchlo vylúčili babičku? To môže iba zakrývať za svoj vek a popri poberaní dôchodku môže vo voľnom čase vykrádať byty :D

MoRFi
    Účastník

q0s ano cez otvorene okno :)

q0s
    Účastník

tak je čiperná,možno bývalá gymnastka,čo ty vieš? :D

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.