Cyklus Batérie

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Cyklus Batérie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Príspevky
  • #98064
    TomasPB
    Účastník (Participant)

    Zdravím len ma tak napadla vec ako je chápaný 1 cyklus pri nabíjaní batérie? Ak to dobre rozumiem, je to chápané ako nabitie batérie ktorá klesla pod 20% znova na plnú kapacitu 100%? Alebo 0-100%?
    Či ako?

    #374447
    Jakub Dandul
    Účastník (Participant)

    1 cyklus batérie sa chápe 0-100%, teda keď sa batéria dobije o 100%. Inak môže byť jeden cyklus chápaný aj ako napr. dobitie 5x zo 40-60%, sa mi vidí. :) jednoducho, kým sa batérie nedobije o tých 100%.

    #374448
    ????
    Účastník (Participant)

    resp. sa da povedat, ze jeden cyklus je dodany naboj o velkosti kapacity baterie, plus minus autobus.

    ktovie ako sa to pocita, tiez ma to parkrat napadlo

    #374450
    TomasPB
    Účastník (Participant)

    Napríklad som nabil macbook 3-krát a ukázalo mi 6 cyklusov preto som nad tým rozmýšľal :-) Lebo akosi mi to nejde do hlavy. Inač neviete ako udržiavať batériu v čo najlepšej kondícií? Niekto hovorí ak je to možné nechať na sieti a iný hovoria zas nechať vždy vybiť celú batériu a znova nabiť na plnú kapacitu (táto možnosť sa mi moc nepozdáva) alebo to kombinovať Sieť a raz za čas nechať vybiť úplne do dna.

    #374451
    Rychlik
    Účastník (Participant)

    najviac baterii prospieva ked je na sieti… uplne najlepsie je, ked je vybrata a nabita cca na 80-90%… tym ze sa vybija a nabija vznika zmieneny cyklus co znizuje baterii kapacitu… ale kedze je bateria v notebookoch riesena seriovo – paralelne (kvoli vysokej kapacite a voltazi) tak vznika vybijanie vo vnutri baterie a preto ti to moze oznacit ako cyklus…. vybijanie pod 20% je blud… ak potrebujes bateriu a si na baterii len 5 min a potom ho das nabijat je to pre bateriu omnoho lepsie ako keby ho uz nechas vybit… ked sa vsak vybije na 0 alebo pod 20% nic sa tomu nestane… ale ako som pisal najlepsie ak chces setrit bateriu je ju mat na sieti… ale v notebooku je na to aby sa vybijala tak by som sa o to tak nebal… vo vseobecnosti plati ” potrebujes bateriu? bud na nej… staci ti byt na napajani? bud na nom…

    #374453
    EdDy
    Účastník (Participant)

    Ja mám Macbook white 4 roky a za tie 4 roky ma ahi raz netrápilo ako sa starať o bateriu, Myslím, že niektorý ľudia to preháňajú stým, že ju vyberajú a idú len na sieť .. malo by to slúžiť vám, nie vy tomu. Ale jasne chápem keď sa o to niekto chce starať :)

    #374456
    weritass
    Účastník (Participant)

    suhlasim s eddy.. tiezz som toho nazoru, ze mam v pazi.. ta vec ma sluzit mne a nie ja mam byt jej otrokom…

    #374458
    PET
    Účastník (Participant)

    mal som moznost mat 2 podobne booky a o jednu sa staralo ako vo vaticke…druha ako prasa a rozdiel bol minimalny v prospech tej vo vaticke…vydrzala 5 rokov v MBPro / 4,5 roka ta druha /

    #374471
    stefan.stefanov
    Účastník (Participant)

    Na bateriu na macu kaslem, dolezite je ju pouzivat. mal som klienta co mal mac 1,5 roka a 40 cyklov, ta baterka proste umrie. kasli na to, nabijaj vybijaj nesleduj to ;) ver mi len nerob to ze bude stale na nabijacke. ked ten book pouzivas ako stolne pc tak sem tam odpoj nabijacku a chod na baterku.

    #374485
    mcgiany
    Účastník (Participant)

    inak tak ma napadlo. da sa kupit nova bateria do macbookov? napriklad ja mam posledny MBW a tam by sa dala teoreticky aj vymenit. ta povodna po viac ako 3 rokoch stale dobre sluzi, ale viem si predstavit, ze by som ju po dosluzeni vymenil a macbook by mohol ficat dalej niekolko rokov.

    #374509
    Pajdo
    Účastník (Participant)

    chlapi ako hladám tak hľadám ale nenašiel som cez aký program by som si pozrel počet cyklov nabitia. ten iStat pro už nie je nikde na stiahnutie. kde nájdem niečo na to ?

    #374511
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Zaden program nepotrebujes… http://support.apple.com/kb/ht1519

    #374512
    shadower
    Účastník (Participant)

    aj ked mu mas stale na sieti po case to nejaky ten cyklus urobi :) lebo baterka sa nabije …na chvilu sa odpoji …napr. co som mal mbp tak tam tak do 95 vybilo a znova nabijalo …na mba netusim …mam vypnute percenta …a pouzivam ako treba :D

    #374515
    raul
    Moderátor

    Samozrejme, ze sa da. Ci uz u nasich resellerov (mzone, swp, traco…) alebo priamo v apple store.

    #374527
    Pajdo
    Účastník (Participant)

    ďakujem odklizec :)

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.