Clo pri poslani balika z US

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Clo pri poslani balika z US

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56467
    Kamenosaurus
    Účastník (Participant)

    Chcel by som sa popytat, ci by som musel platit clo, ak by mi brat poslal z ameriky balik s laptopom a k nemu prilozil prehlasenie, ze dany produkt mi zapoziciava a ja mu ho za nejaky cas vratim spat do ameriky, kde studuje a kde ma hlaseny pobyt? (samozrejme ze by som si ho nechal)

    vopred moc vdaka za vase rady…

    #118113
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Ziadne clo by si neplatil, pretoze by ho posielal v uzavretom baliku.

    #118116
    Sevo
    Účastník (Participant)

    Neplatil by clo preto,ze to posiela v uzavretom baliku? Co ho ma poslat v otvorenom? Zalezi od toho, ci napises,ze posielas laptop, alebo iba nejaku sprostost..napr candy alebo handry. A teda,ci to chces poistit,alebo nie…A cim to chces posielat?

    #118118
    pt
    Účastník (Participant)

    kamarat pride v marci z USA a mohol by mi doniest MBA s SSD diskom . Dá sa tam potom nahodit slovenska klavesnica, prípadne aby to písalo so slovensko diakritikou? robia sa na sl. macoch nejake úpravy.

    #118121
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Uzavretý balík naznačuje, že ho bežne neotvárajú, teda nemôžu skontrolovať obsah, ak Ti to nedošlo.

    #118122
    Kamenosaurus
    Účastník (Participant)

    Jednalo by sa o laptop, chcel by som to poslat US postal service (maju najlacnejsie ceny) a taktiez ponukaju poistku do ceny 5000 dolarov. Ako sa ma ten balik oznacit, aby ho neotvarali? A v pripade, ze ho otvoria, moze ich odradit od preclenia to prehlasenie? Myslite, ze pokial im (colnikom) dam vediet, ze cakam tuto zasielku, tak to moze nieco zmenit?

    #118123
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Osobne si nemyslím, že je potrebné nejaké označenie. Môžeš si tam priplatiť za expresnú leteckú poštu a prívlastky “krehké” a “do vlastných rúk”. Pokiaľ viem, colníci majú právo otvárať takéto balíky len pri podozrení z nevhodného obsahu – t.j. drogy, zbrane, veci so zakázaným vývozom. Skontrolujú ho scannerom (ako batožinu) a psom. Notebook ich podľa mňa zaujímať nebude. Najlepšie by však bolo, ak by si sa na toto opýtal kompetentných, t.j. Slovenská pošta, alebo Colný úrad SR.

    #118124
    Kamenosaurus
    Účastník (Participant)

    Kamarat si totiz objednaval cez ebay gitaru, potom separatne nejaky zosilovac a este nejake ine veci a vsetko mu skoncilo na colnom urade, kde si po to osobne musel prist a zaplatit clo a dph. diky za rady MLN

    #118125
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Ešte by som chcel doplniť, že ak to už z US odíde, máš 70% za sebou. Ak by si posielal do US, bolo by to oveľa horšie, práve kvôli ich oprávnenej obave z terorizmu. Tí by Ti presnorili aj priesvitný balík so spodkami. Snáď som aspoň trochu pomohol. Pekný deň

    #118128
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    pt: je jasne, ze pisat diakritikou to bude bez ohladu na popisky na klavesnici, proste si ju pridas v systeme a pracujes ako normalne. akurat nemas popisky.

    Nie, klavesy sa uz dodatocne menit nedaju, na niektorych modeloch to slo ale u nas neviem ci niekto predava ORIGINALNE klavesy. A musel by si si ich vycvaknut rucne. Je to hovadina, clovek si zvykne aj bez popisiek, vsak snad kazdy normalny pise vsetkymi 10 nie?!

    #118130
    Sevo
    Účastník (Participant)

    Milan..Ale ak si to chce poistit, tak tam musi napisat, ze posiela laptop..a to ani otvarat nemusia, aby to zistili.. A dalsia vec,us postal service je absolutne nespolahlive. To mi potvrdil aj znamy odtial. Hlavne veci do vych. Europy a dalej sa zvyknu startit alebo meskat. Resp. to riziko je daleko vacsie ako pri UPS aledo Fedex. Nemozes to tak detailne sledovat a maju to v rukach statni zamestanci…Mne raz cez nich isiel telefon skoro 2 mesiace, ked bol poslany do 10 dni..Vraj sa dakde stala chyba

    #118131
    Kamenosaurus
    Účastník (Participant)

    To sice ano, ale zasilkovasluzba.cz pouziva sluzby US postalu a normalne na tom funguju a veci byvaju dorucene vacsinou na cas. Je totiz rozdiel zaplatit za postovne laptopu 40 dolarov ako 250 dolarov cez FEDEX.

    #118132
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Aha, pardón, nevedel som, že pri poistení treba špecifikovať druh tovaru. Vo vnútroštátnom styku to tak myslím nie je. Ja by som to posielal cez UPS, no to je už drahšie. Inak máš pravdu – notebook štátnou poštou…

    #118134
    Kamenosaurus
    Účastník (Participant)

    US Postal Service pri sluzbe Express Mail Int taktiez poskytnu aj tracking number, takze balik sa tak lahko uz nestrati. A ked sa da poistit tovar na 5000 dolarov, tak to podla mna za tu celkovu cenu menej ako 60 dolarov moze byt vyhodne.

    #118135
    pt
    Účastník (Participant)

    dakujem
    viem, že to nesúvisí s témou, ale aký bude prakticky rozdiel medzi ssd a 80G verziou, pri používaní na bežnú kancelársku prácu – maily, word, excel(menšie tabulky). na zálohu si kúpim time capsule
    Priznám sa , že tej tabulke k článku veľmi nerozumiem.
    Na macrumors.com je tiež nejake porovnie(asi rovnake) a používajú pojem “non-sequential file” – čo to znamena v IT jazyku. Je to tam síce vysvetlené, ale predsa by som poprosil….

    #118144
    Sevo
    Účastník (Participant)

    Ano poskytuju tiez tracking number…ale ked balik dosiel dakde na vychodne pobrezie, odvtedy som o nom nevedel.A cakal som vyse mesiaca.Nikto nevedel,kde je.Volal som nasim,im..proste sa stratil…Ano,je to rozdiel..Ale $250 je trocha vela,nie? Skus UPS, to by malo byt lacnejsie.Jednoducho cez us ps uz len nejake sladkosti. A ked sa nebojis,ze sa ti ten laptop strati, tak zaplat tych $40.Ja som si radsej priplatil…A pri ups som o tom baliku ozaj vedel..ked bol pred BA,tak mi zavolali a smykal som tam.
    Samozrejme,ze treba specifikovat druh tovaru,ako by ti ho potom poistili? Za $60 poistis tovar do $5000? Nepocita sa poistne od ceny zasielky?
    US PS je dobra iba pri narodnych zasielkach.

    #118148
    Kamenosaurus
    Účastník (Participant)

    Poistne do 5000 dolarov stoji okolo 18 dolarov v USPS. Mne to aj na UPS vyhadzovalo cenu nad 200 dolarov za laptop (pocital som s hmotnostou 7 libier). Mohol by som Ta poprosit to skusit vypocitat za mna cez UPS, delivery do Prahy? Mozno niekde robim chybu. Diky

    #118151
    Kamenosaurus
    Účastník (Participant)

    a sorry, odoslane by to bolo z Richmond, VA, 23173

    #118152
    Sevo
    Účastník (Participant)

    Si z Prahy? :) A odkial z USA? zip…No,ono tych $2oo podla mna az tak vela nie je. Podla toho,aky pocitac. Mna to stalo 3krat viac vsetko. Ale pri mbp sa to stratilo. Musis sam vediet…

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.