citlivost mysi

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware citlivost mysi

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Autor
    Príspevky
  • #60060
    monicqa
    Účastník (Participant)

    len pred par dnami som presla na mac os (leopard) so vsetkym, co k tomu patri. zatial je vsetko uplne super, vadi mi len jedna vec: vo windowse som pouzivala obycajnu mysku za 300=500 sk (opticku) Genius, a nikdy som s nou nemala problemy ani ked je to len uplne obycajny typ, myslim co sa tyka citlivosti.
    teraz mam na macu pripojenu wired mighty mouse, skusala som aj tu moju staru Geniusku, ale som nespokojna s ich spravanim, pretoze obe su tu velmi nepresne – teda v porovnani s winom.
    pri obycajnom surfovani a praci sa to da vydrzat, ale obcas aj tu ma problem sa trafit do nejakeho maleho tlacitka.
    je to normalne? da sa to niekde zmenit? v nastaveniach mysi je len rychost, skrolovani – to vsetko je ok, len ta presnost je slaba… rozmyslam ze si kupim laserovu mys, ale aj tak – mac by predsa nemal mat problemy s hocijakou mysou, nie? vopred dakujem za pomoc

    #139204
    bawy
    Moderátor

    tu som to riešil, určite to pomôže, mal som rovnaký problém, vyzerá to na chybu v ovládačoch priamo v Leo..http://forum.www.macblog.sk/discussion/3156/2/problem-s-mysou-logitech-v450mighty-mouse-wired/#Item_2

    #139211
    raul
    Moderátor

    Ja si pamatam, ze ked som prechadzal na mac, tiez sa mi zdala byt “ina” – nie nepresna, ale akoby neprisiel kurzor az tam, kam by som chcel, ak ma rozumiete…
    Ale toto je len otazka zvyku…

    Ak mas vsak tay problem, aky popisal bawy v teme hore, potom ti ta tema pomoze… :-) precitaj si to uricte..

    #139214
    Kimi
    Účastník (Participant)

    No ja mam napriklad podobny pocit aj pribeznom pouzivani trackpadu…. V oknach sa mi na hocakom notebooku zdal pohyb presnejsi hmm :(

    #139216
    monicqa
    Účastník (Participant)

    pripajam sa aj ku Kimimu, na trackpade je to v podstate to iste ako s tou mysou.. ale to mi az tak nevadi, lebo s nim robim menej. btw. dik za ten link na temu, kde sa to riesilo, ale to islo o logitech mys, a ta aplikacia, ako sa vola? steereing wheel? to by malo byt len pre logitech nie? a apple mouse by mala predsa bezat na apploch korektne

    #139218
    bawy
    Moderátor

    streermouse … je jedno o aku mys sa jedna, robila mi to každá myš…po nainštalovaní aplikácie a nastavení rýchlosti to už fungovalo korektne

    #139221
    Kimi
    Účastník (Participant)

    vyskusam to asi aj ja, ale nie je to divne ? co to moze sposobovat,tak vyvalim 40 klackov za biely notebook co ma byt paradicka oproti wokonowim bookom a nakoniec takto… pohyb mysacieho kurzora je nepresny :(

    #139224
    monicqa
    Účastník (Participant)

    hmm dik chalani, je to o cosi lepsie aj ked to este stale nie je ono. asi budem uvazovat o tej laserovke

    #139261
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    Ahojte. Nechcem sa vam tu do toho nejako miesat, ale tiez si myslim, ze kvalitnu, laserovu mys, si treba urcite zaobstarat. Cele pouzivanie pocitaca je len o troch zakladnych fyzickych ukonoch: pozeranie sa na monitor, praca s myskou a s klavesnicou. Pri tejto cinnosti moze nas organizmus trpiet, ak pracujeme dlho, pri nespravnych pracovnych podmienkach a samozrejme, aj pri nekvalitnom hardveri. Pracu si treba urcite ulahcit a sprijemnit a preto si myslim, ze na polohovacich zariadeniach a najma na myskach by sa nemalo setrit. Tiez som dlhu dobu pouzival nekvalitne a lacne Geniusky, od prehistorickych gulockovych, az po opticke, ale tie boli nicim oproti hernym, laserovym myskam. Pouzivat ich s kvalitnou, hernou podlozkou, je luxus. Je to ako prechod od Trabanta k Ferrari, myslim to vazne.

    Samozrejme, ze za vsetko dobre a kvalitne sa plati a toto nie je vynimka. Ale kvalitna laserova mys stoji cca 1500 Sk + podlozka od 300 – 1000 Sk. Ale musim upresnit. Hovorim o drotovych, hernych laserovych mysiach, len s nimi mam vyborne skusenosti. O notebookove, male bezdrotove laserove mysky sa moc nezaujimam, pretoze nikdy nebudu tak 100 % dobre ako herne, drotove, ci bezdrotove a navyse su dost predrazene. Logitech ponuka k notebookom laserove mysi od 2500 Sk, co je zbytocne moc vela. Bezdrotove herne mysky su uz v sucasnosti tiez vyborne, pretoze snimace maju rovnako vyborne ako ich pribuzne s chvostom a radiove prenosy na frekvencii 2.4 GHz su perfektne a stabilne, ako kabel. Z takychto odporucam napr. vyborny Logitech G7. Teda odporucam vsetky laserace, wired aj wireless, len nie tie predrazene a niekedy aj dost nepodarene notebookove, male, laserove mysi, ktore nie su tak dobre, ako “riadne”.

    Mysi, klavesnice, monitory, sluchadla, reproduktory atd. sa nekupuju kazdy rok, ako napr. graficke karty, ktore velmi rychlo stracaju svoju hodnotu. Investicia do horeuvedenych mysiek sa vzdy oplati, pretoze nimi clovek len ziska. Vynalozene prostriedky za ne sa vratia v podobe radosti a pohody z prace, jej zefektivnenia. Pracovat s nimi je luxus. Jednoducho s obycajnou Geniuskou za 150 Sk sa cloveku ani nebude dat potom robit, viem, o com hovorim ;) .

    Preto slecne (alebo pani?) Monike, ale aj vsetkym ostatnym z vlastnych skusenosti odporucam kupu vybornej laserovej mysky. Odporucam jedine tieto dve super znacky, a to genialny a fenomenalny Razer (IMO to najlepsie na trhu) a este Logitech. Sam sa uz tesim na mysku Razer Lachesis, s 4000 DPI rozlisenim, vlastnou pamatou, super ergonomiou, programovatelnymi tlacidlami (aj ked tie sa daju pouzivat len pod oknami), super teflonovymi podlozkami… K tomu kovova podlozka Razer Destructor z anodizovaneho aluminia a pracovat (ci hrat sa) je lahoda.

    Prajem dobry vyber, laserovou myskou Razer ci Logitech nikdy nic nepokazite!

    Btw. Ospravedlnujem sa za obsiahlejsie vyjadrenie, ale nejako som sa dobre naucil pisat na iPhone, a to ho mam len presne jeden mesiac a 3 dni :) .

    #140026
    monicqa
    Účastník (Participant)

    dakujem za siahodlhu odpoved :)

    #140032
    Sevo
    Účastník (Participant)

    Toto si napisal na iphone???? mama…
    Ja mam logitech mx revolution, na macu ani win som nepocitil ziadne problemy, moznosti nastavenia od logitechu su postacujuce.

    #140034
    monicqa
    Účastník (Participant)

    v podstate je to vela aj o tom aby ta myska sadla do ruky, ja kedze som zenska tak ja mam radsej malu mysku, kedze mam malu ruku. ako vy kupujete mysky, cez internet alebo si ju idete do predajne vyskusat?
    a ak ano, mate nejaky tip na dobry obchod, kde maju velky vyber a dobre sluzby?
    predsa len – nemozem vratit mys len preto, ze mi nesadne do ruky..
    a hodlam investovat max. 1500 sk
    ja nie som hrac, iba grafik

    #140036
    Sevo
    Účastník (Participant)

    V predajni si vyskusaj a kup cez internet…ked kupis cez eshop, do 14 dni mozes vratit z akehokolvek dovodu dovodu. Teda pokial kupujes ako spotrebitel, nie ako podnikatel.
    Velmi dobra myska je aj logitech mx1000..ak by si ju este zohnala, tak do 1500sk urcite.

    #140038
    dex
    Účastník (Participant)

    Ja osobne mám presne opačný pocit, podľa mňa sú myši extra nepresné na Windowse. Tj. úplne sa prikláňam k tvrdeniu, že je to len zvyk. PC som totiž nikdy v živote nemal. Tí, čo zas nemali Mac, sú na tom zrejme naopak.

    A čo sa výberu myši týka, myslím, že pre “monicqu” bude najlepšia Logitech VX revolution:
    http://www.alza.sk/mys-logitech-vx-revolution-d66062.htm
    , prípadne VX Nano:
    http://www.alza.sk/mys-logitech-vx-nano-d79125.htm (hoci zrejme čím ďalej tým viac prekračujem rozpočet, takže radšej skončím ;) ).

    #140049
    monicqa
    Účastník (Participant)

    1600 sk sa mi zda dat za 800 dpi mys dost…. ale dik :) ze sa tu o mna tak starate…

    #140054
    dex
    Účastník (Participant)

    Je to dosť, ale na druhú stranu… Logitech je v súčasnosti aspoň o krok pred zvyškom myšového sveta, a to aj čo sa kvality a ergonómie týka. Navyše sú to obe bezdrôtové myši. Stačí si len pozrieť recenzie niektorých z nich:
    http://www.macworld.com/article/135433/2008/09/mx1100.html
    http://www.macworld.com/article/54238/2006/12/mxrevolution.html
    http://www.macworld.com/article/59193/2007/07/vxnano.html

    #140056
    danocoys
    Účastník (Participant)

    no neviem pani a slecna.. ja mam MM uz druhy rok a pracujem s Indesignom, Photoshopom, AutoCadom… teda zvacsa softy kde sa presnost vyzaduje a vobec nic ohladom necitlivosti nepocitujem.. skusal som aj bratou MM bezkablika.. ale je na moj vkus tazka a to ze je laserova som az tak nepocitil. Podla mna zalezi aj na podlozke.. zainvestoval som do A4-kovej Qcksteel a mam vystarane.

    #140057
    monicqa
    Účastník (Participant)

    ty si dobra pani a slecna :D

    #140059
    danocoys
    Účastník (Participant)

    precitaj si ako.. páni a slečna.. ked pises bez dia. tak musis mat predstavivost

    #140060
    monicqa
    Účastník (Participant)

    mea culpa :) vies ja ze si ma tituloval ako tu jeden vo svojom prispevku
    /tak aj do buducnosti, ja som zatial slecna nebezpecna :)/

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.