Čistá inštalácia OSX….Problém

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Čistá inštalácia OSX….Problém

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #94580
    pongo94
    Účastník (Participant)

    Zravím mám taký problém, že ….
    Mám MB pro late 2008 a mám v ňom malý HDD (60 gb), tak som si kúpil další HDD (o kapacite 250GB) so zámerom vymeniť ich. Avšak ten nový HDD je úplne prázdný tj neobsahuje nijaký operačný systém. Takže ešte pred tým ako som ho vymenil som si vyrobil bootovateľné USB s OS m.lion, ktoré som zároveň odskúšal, či sa dokáže nabootovať so starým diskom (60gb) všetko fungovalo a pri štarte systému mi vyhodlo možnost bootovania systému zo starého HDD alebo usb -takže usb fungovalo. Tak som sa rozhodol vymeniť HDD za väčší(sformátovaný)…tu sa už však možnost inštalácie systemu z USB nezobrazovala…..zostala biela obrazovka pri štarte a po stačníí tlačidla alt nabehol len kurzo myši a nič viač…proste biela obrazovka bez jabkla a bez ničoho. Po návrate starého HDD(60gb) sytém fungoval normálne aj z možnostou inštalácie z USB…A ten novy disk bol plne funkčný kedže ho ešte teraz použivám v rámiku ako extrny hdd….má niekto nejaké vysvetlenie tejto závady ? Diki moc za odpovede :)

    #357188
    palo s.
    Účastník (Participant)

    moznost bootovat z usb ti neponuka preto, lebo systemovy disk je uplne prazny. podobnu vec som pred rokom riesil tym, ze som spravil 1:1 klon systemoveho disku na vacsi externy a potom som ich vymenil. dobra aplikacia na to je carbon copy cloner alebo tak nejak. plati sa za nu, ale prvych tusim 15 dni je zadarmo. to plne staci na to, aby si si spravil systemovy disk z toho, ktory mas v ramiku. ta aplikacia ta procesom prevedie. klonovanie trva cez hodinu, mozno hodinu a pol.

    #357272
    gman
    Účastník (Participant)

    boot z usb. v disk utility sformatujes novy (vacsi) disk, ako boot medium si nastavis usb, reboot a install noveho systemu

    #357279
    pongo94
    Účastník (Participant)

    palo: o tej možnosti viem, avšak macbook je kupovaný z druhej ruky a až pri pokuse vytvoriť klon hdd som prišiel na to, že je tu nastavené nejaké heslo, ktoré bohužel ani povôdný majiteľ nevie…..

    gman: tak ako hovoríš ty som to skúšal, avšak pri vloženom novom väčšom hdd mi pri bootovani z USB (klavesa alt) nič nenaskočí …proste biela obrazovka a myška, ale funguje to pri vloženom starom hdd….

    otázka je či sa dá nejako resetnúť heslo? aby som mohol vytvoriť v CCC copiu hdd….

    #357289
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    da. je to ale HW, reset stoji asi 100e.

    #357298
    pongo94
    Účastník (Participant)

    aha :D tak to radsej nie …jedna vec pokial mi nabieha bootovanie z usb pri sucasnom hdd a operacnom systeme , je mozne preisntalovat ten operacny co tu mam ? nebude si niekde uprostred instalacie pytat heslo ? nechem si svojou nevedomostou sformatovat funkcny hdd…

    #357462
    pongo94
    Účastník (Participant)

    Problem s heslom vyriešený pomocou terminalu a príkazu resetpassword.

    #357469
    palo s.
    Účastník (Participant)

    Pongo, takze mozes skusit ten klon disku. Predpolladam, ze heslo bolo klasicke vstupnr heslo povodneho usera.

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.