Automatická oprava slov v Lione?

Domov Diskusné Fóra Tipy, triky, modding v Mac OS X Automatická oprava slov v Lione?

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #82147
    murriik
    Účastník (Participant)

    Príjemný večer, chcel by som sa opýtať či existuje možnosť, ako v rôznych aplikáciách (Safari, Mail, iChat ..) pod Lionom zapnúť automatickú opravu slov ako je v iPhone? Predstavujem si ju tak, že keď napíšem napríklad “automaticka” a stlačím medzerník automaticky mi premení slovo na “automatická”.

    Stiahol som hunspell-sk, v Nastavenia – Jazyk a text mám vybratú Slovenčinu, v záložke Text tiež zaškrtnutú automatickú opravu slov a vybratú Slovenčinu. Samozrejme, aj v danom programe (napr. Safari) mám zaškrtnuté Úpravy – Pravopis a gramatika a tiež Zámeny – Nahradenie textu. Ale text mi stále nenahrádza. Ak napíšem slovko zle, podčiarkne mi ho, keď naň prejdem backspaceom tak mi ponúkne správne možnosti, no tie musím vybrať ručne. Existuje na moju predstavu nejaké riešenie? Diky, Mirčo

    #291053
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Bohuzial automaticka oprava slov s hunspell slovnikmi zrejme nefunguje (nepamatam si, ze by niekedy fungovala). Predpokladam, ze na tuto funkciu treba slovnik v nejakom specialnom tvare, mozno len nejake dodatocne data, tazko povedat. Treba dufat, ze upate 10.7.3 prinesie slovencinu aj so slovnikmi, ale sanca je mala, myslim, ze nie su ani ceske slovniky aj ked cestina v Mac OS X je. Aj ked to nemoze byt az taky problem, kedze ako si pisal v iPhone to funguje (aj ked som to osobne vypnul).

    #291056
    andrejtom
    Účastník (Participant)

    upate 10.7.3 neobsahuje slovensky slovnik, mam nainstalovanu beta 10.7.3

    #291070
    re88ne
    Účastník (Participant)

    Aj ja to mam vypnute :)

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.