Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › APPLE produkty z USA (MacBlog admins, čítajte, prosím, od 4. strany)
- Toto téma obsahuje 68 odpovedí, 23 hlasov, a bola naposledny upravená pred 17 years, 2 months od
willy.
-
AutorPríspevky
-
24. februára 2008 o 21:50 #119556
zero0x
Účastník (Participant)ale mam na mysli refurbished, ten je $950
kolko je to percent v nebraske?
24. februára 2008 o 22:11 #119559willy
Účastník (Participant)Co to vlastne znamena furbished? To je nieco ako bazarova vec?teda, akoze to niekto uz pouzival a teraz to chcu predat?
Cital som to na http://store.apple.com/Catalog/US/Images/apple_certified.html a porozumel som tomu tak ze su to vlastne reklamovane notebooky ktorym opravia zavady a poslu spat do predaja, mam pravdu?24. februára 2008 o 22:16 #119560durotrulo
Účastník (Participant)su bud vratene, alebo su to vystavne kusy z apple storov. su vsak v 100% stave.
24. februára 2008 o 22:47 #119562DoNaLd
Účastník (Participant)pre tych, co nemaju nikoho znameho v USA je tu moznost si objednavat tovar pomocou tejto sluzby:
http://zasilkovasluzba.com/main.php25. februára 2008 o 9:22 #119580Suno
Účastník (Participant)zero0x, neviem ti presne povedat, v nebraske som bol len raz a je to pre mna pomerne velky zapadakov, zvyknem len floridu, californiu mozno niekedy colorado. V nebraske myslim ze to je jedna z tych nizsich a urcite nepojde nad 10%. Len neviem kolko to je presne..
25. februára 2008 o 10:59 #119588Jazz
Účastník (Participant)25. februára 2008 o 11:44 #119591Suno
Účastník (Participant)aha, tak pardon, v Cali nie je state tax 19%. Iba na niektore veci.
25. februára 2008 o 12:10 #119594paradox
Účastník (Participant)Kompi iba sa zopakujem nie CLO ale DPH sa plati a ano povedal si to presne ale … je na kazdeho uvazeni ci riskne akykolvek predmet preniest cez colnicu ci uz ide o pc alebo karton cigariet ked ta chytia smola uz to bude povazovane za pasovanie a to jest pokuta a mozno niekde aj basa … no a ak sa nemylim ale toto neviem presne nemusis platit na letisku na ktorom vstupujes do eu mozes platit kdekolvek v unii ak sa nepletiem /tu som si isty neni/
Hold zalezi na jednotlivcoch aku maju odvahu heh
26. februára 2008 o 16:54 #119662zero0x
Účastník (Participant)omg
tak to teda nechcem
no a kolko by bolo clo z 22 000 ?
zeby to legalne zaplatila?
—
a ete by ma zaujimalo. ked si ho uplne prisposobi. ze si da daco na pozadie, podava tam nalepky (to by mi voobec nevadilo, mam ju rad :):) ), tak ju mozu zavriet za PASOVANIE ?
ved notebook je vlastne osobna vec, to by predsa nikomu nemalo vadit..
26. februára 2008 o 19:29 #119675Suno
Účastník (Participant)no, zero0x, vlastne CLO sa neplati, plati sa dan statu do ktoreho vstupujes, na sk teda 19% a teda je to podla toho kde vystupi na akom letisku..
Neporadim ti, ja som si MacBook bral normalne v taske laptopovej, dal pod ten rentgen, a v pohode.. Je sice mozne ze by si ma odchytili a pytali sa na to, ale ja ich mozem kaslat, jedine ze by si dali zistit podla serial number v Appli ze kedy to bolo vyrobene.. Ale podla mna to aj tak nemaju ako zistit, jedine zapnut ho. Nemusi si tam davat ani fotky, zrejme staci aby aspon urobila tie uvodne „cacky-macky“ cize nastavenie jazyka, krajiny atd. Ja som ho totizto kupil asi 2 tyzdne pred odchodom z USA, takze uz som ho mal ako-tak zabehnuty. Ale nemam skusenosti s tym ze by ma chytili, ale zrejme to vsetko zavisi od nahody a od stastia. Ale fakt nemaju to ako zistit.28. februára 2008 o 23:33 #119758willy
Účastník (Participant)posledna otazocka: ani na iphone nie je clo?Iba dan?:)
29. februára 2008 o 9:34 #119767EmElEn
Účastník (Participant)Je skutočne zvláštne, ako tu bez problémov verejne klamete dva štáty. Myslíte si, že je rozumné hovoriť o tom, ako ste ten ktorý štát okašlali a ako Vám na to neprišiel?
29. februára 2008 o 10:03 #119768Sevo
Účastník (Participant)A staty ludi neodrbavaju? Je len na kazdeho sikovnosti, ako to spravi..
29. februára 2008 o 11:44 #119772EmElEn
Účastník (Participant)To nepopieram. Pred chvíľou som diskutoval o prijímaní na právo pred 25 rokmi, kde sa údajne uplatňovali podobné postupy.
Mne ide o to, ako bez zábran to tu verejne priznávate. Predsalen, nikdy neviete, kto sa sem dostane, prečíta si to a hneď máte na krku obvinenie zo spáchania trestného činu. Za daňový a colný podvod nie sú práve zanedbateľné trestné sadzby…
29. februára 2008 o 12:22 #119776Sevo
Účastník (Participant)Ano, to, ci sa kto k tomu ako priznava, je tiez len jeho (ne)sikovnost.
29. februára 2008 o 12:41 #119777EmElEn
Účastník (Participant)Ešte aby som bol presný, v prípade dane ide o trestný čin neodvedenia dane a poistného, podľa §277 TZ č. 300/2005 Z. z., s trestnou sadzbou odňatia slobody na 1 až 5 rokov.
Pokiaľ ide o colnú povinnosť, nie som si istý. Medzinárodným právom a colnými povinnosťami som sa zatiaľ do hĺbky nezaoberal. Predpokladám však, že ide o colný priestupok, podľa §71 CZ č. 199/2004 Z. z. s pokutou až do 100 000 Sk a prepadnutím veci, podľa §80 CZ č. 199/2004 Z. z., avšak nezaručujem to.
29. februára 2008 o 14:05 #119778addam.s
Účastník (Participant)Ja spis nechapu co mate porad s tou dani kdyz dojedete. Notebook si prece muzete vzit s sebou normalne na palubu a pak to muze byt kazdymu jedno. Proste ten notebook je tvuj a nikdo ti nemuze dokazat ze sis ho uz neprivezl do USA.
Pokud posilate postou, tak je to neco jineho…
29. februára 2008 o 14:16 #119780Suno
Účastník (Participant)Ja tiez nechapem, ved oni vam nemozu zistit (resp. by ich stalo prilis namahy kym by to zistili, takze to nechaju tak) ako si to doviezol.. Povie mi niekto ako ti zistia ze si ho nekupil v indii a nesiel si lodou do USA? Neratajte s moznostou ze si pozru serial number, oni vam nemozu prehladavat veci bez povolenia, len keby mali podozrenie ze prevazate drogy, a to ak ich neprevazate nemozu mat.
29. februára 2008 o 14:23 #119785EmElEn
Účastník (Participant)Pokiaľ viem, na každý podobný výrobok dovezený z USA platí colná povinnosť.
Ja som len zarazený otvorenosťou, s akou sa ľudia svojim spôsobom priznávajú k páchaniu trestnej činnosti. Neviem, či to takto funguje aj na iných fórach, no MacBlog by s tým mal niečo robiť, pretože počet jeho používateľov je zvládnuteľný. Skutočne mi to tu pripadá ako hniezdo trestnej činnosti spojenej s produktami Apple.
– odblokovávanie iPhone
– predávanie/kupovanie iPhone
– neplnenie colnej povinnosti
– neodvádzanie daní
– pozvánky na warezové fóra
– návody na vyššie uvedenéToho všetkého je MacBlog plný a ja administrátorom dôrazne odporúčam zakázať pokračovanie v tejto činnosti a každý podobný príspevok vymazať. Áno, bude ich tu snáď o 50-75% menej, no budú čisté.
Dôkazový materiál: http://mt12.quickshareit.com/share/tc8c0ed.jpg
Okrem toho, MacBlog za všetko nesie určitú zodpovednosť, pretože každý prevádzkovateľ internetových stránok je povinný udržiavať obsah stránok, vrátene verejných fór, v súlade so zákonmi, t.j. v prípade ich porušenia sa v čo najkratšom možnom čase postarať o nápravu.
Ja osobne by som to robil, avšak nebolo mi udelené povolenie odstraňovať príspevky a témy spadajúce do tejto kategórie.
29. februára 2008 o 14:47 #119789pedro
Účastník (Participant)MLN: beriem do uvahy vsetky tvoje argumenty a v podstate s nimi suhlasim
ale
poznas nejake forum o macoch, ktore je „ciste“ ? napis mi jedno (nepocitam diskusie na apple.com)
Odsudzujes vsetko, co je nelegalne, co je spravne,ale chces mi povedat, ze KAZDY jeden software, kazdy jeden film, kazda mp3 co vlastnis, mas na svojom iMacu su plne legalne? Prepac, ale tomu neverim, taki ludia neexistuju.
Ja sam to povedat nemozem a kludne sa k tomu prihlasim.Ano, mam nejake mnozstvo nelegalnej hudby, mam nejake filmy, aj software, aj drahy software. Avsak cim dalej sa moja financna situacia zlepsuje, tym sa meni pomer nelegalneho a legalneho obsahu v prospech legalneho.Plnenie colnej povinnosti je nieco ine, to je samozrejme nelegalne, mam s tym vlastne skusenosti, ale svedomie mam ciste.
(pred 3 rokmi som si dovazal notebook acer z usa, ked som sa colnika spytal ze mam notebook na preclenie co s tym mam robit, som bol vystraseny az za usami, tak sa na mna typek pozrel a spytal sa ma ci som student, ked som mu povedal ze ano tak si ma este raz obzrel a povedal mi aby som isiel ze to nechame tak)diskusia o iphonoch je velmi velmi osemetna situacia…cele je to take sede. V holandsku ich bezne dostat v obchodoch, jailbreaknute a da sa k nim aj kupit akykolvek pausal.k tomu sa vyjadrit neviem.
(ten „dokazovy material“ si si mohol odpustit, vyzera to ako titulka z noveho casu)
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.