Aky HDD by sa mi hodil k macbooku white, teraz tam mam Hitachi 111.79 GB, dost mi nestaci, potreboval by som aspon nejaku 320 alebo 500 GB, ktore znacky hdd su dobre pre macy, alebo celkovo pre notebooky?
dik
Tak keby som napisal ze Seagate je lepsi ako WD tak sa tu spusti flame…ale napisem to takto..este mi ziadny Seagate nezlyhal ani “xy” rocny 4.3 GBtova “kosacka” :D ale zato WD uz za tie roky 2 takze nikdy viac :) Nehovorim ze je to pravidlo, len moja osobna skusenost. Rozdiel medzi 7200ot a 5400ot je a dost citelny len si daj pozor aby si nekupoval disk s g-force protection lebo je to komfliktne so zabudovanym Sudden Motion Senzorom v MB…Problem je v tom ze obidva veci sluzia na zaparkovanie citacej hlavy disku pri pripadnom pade aby sa disk neposkodil a neprisiel si o data. V novych MB mozes mat aj disk s touto ochranou lebo vyssiel update na Mac OS ktory tento konflikt riesi ale neviem ci sa ten update tyka aj starsich modelov (musis niekde vygooglit) a dalsia vec je ze na MB white mas SATA I rozhranie ktore je pomalsie o polovicu ako novsie rozhranie SATA II v novsich MB, takze narast vykonu medzi 5400ot a 7200ot nemusi byt taky ako na SATA II ale cisto teoreticky by mal byt rovnaky lebo “dnesne” 7200ot disky zapisuju okolo 120 MB/s a SATA I ma teoreticku rychlost 150 MB/s (SATA II 300 MB/s)…Kazdopadne sa ti asi disk neoplati kupovat pokial nieje 7200ot a SATA II (rozdiel v cene minimalny a je to lepsia investicia do buducnosti, ked kupis novsi model len prehodis disk). Len pre info v pripade ze nevies tak SATA II disk zapojis aj do SATA I (konektor je rovnaky) len priepustnost je ina. Takze je to na tebe ale ja by som bral Seagate (je aj rychlejsi ako WD, staci pohladat testy na nete) len si zisti co s tou ochranou disku na MB White a podla toho vyber disk…Good Luck ;)
Intel-based Apple portables such as the MacBook, MacBook Pro, and MacBook Air also make use of the Sudden Motion Sensor. ked mam mac white s nvidia 9400 to je intel based mac, takze asi ma sudden motion, takze sata2 bez g-force, iba sa rozhodnut ci 5400 alebo 7200, pri obidvoch sa pise ze 300mb/s
option 1 : http://www.alza.sk/disk-2-5-seagate-momentus-5400-6-500gb-d106355.htm
option 2 : http://www.alza.sk/pevny-disk-2-5-seagate-momentus-7200-4-500gb-d108020.htm
teraz mam asi sata 1 a rychlost mi nejak neprekaza, ked budem mat sata 2, myslim ze by stacil aj 5400, co ty na to ricky?
Radim Vam vsetkym, nekupujte WD. Minuly mesiac mi odisiel v macbooku pro WD scorpio blue 500GB, mal cca 2 mesiace a den po tom mi odisiel WD Green 1,5TB ktory mal necele 2 tyzne, na ktorom som mal celu zalohu. A v priebehu poslednych 2 rokov mi odisiel 2x WD Passport, takze ja uz WD NIKDY VIAC !
5400 je setrnejsia k baterke – dlhsia vydrz, standarnda rychlost
7200 zas zarucuje rychlejsi pristup na disk ale papa viac elektriky – slabsia vydrz na baterku, vyssia rychlost
MatusPro: Asi si ma nepochopil, MB White ma Sudden Motion len neviem ze update ktory vyssiel, ktory riesi konflikt medzi Sudden motion a g-force ci sa aplikuje aj na white. Na nove modely ano len neviem ci aj na white…Inak ako som pisal..Seagate a 7200ot SATA II..tot moje odporucanie…
Autor
Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Používame súbory cookie, aby sme vám zaručili, že vám na našej stránke poskytneme najlepšie skúsenosti.Súhlasím