Ako vypinat aplikacie na iPhone?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Ako vypinat aplikacie na iPhone?

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #72484
    petiar
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    tak som uz aj ja stal stastne nestastnym majitelom iPhone a ako sa s nim tak bavim zistil som nedavno vdaka kamaratovi ze mam pustene vsetky aplikacie na pozadi. Ja som si totiz myslel ze ked stlacim ten jediny cudlik dole ze aplikacia sa ukonci, nakolko v ziadnej z nich som nenasiel nieco ako quit. Ale nie – musim ten cudlik stlacit dvakrat a potom sa objavia vsetky aplikacie beziace na pozadi a az potom ich mozem ukoncovat. Je toto jediny sposob?

    Mam iPhone 3GS a najnovsi update. Samozrejme bez JB.

    #231881
    Richard Rehak
    Účastník (Participant)

    Áno bohužiaľ… jediné čo nám zostáva je vypínať ich priebežne…

    #231885
    petiar
    Účastník (Participant)

    Hm, nic to. Mam co som chcel. :)

    #231887
    MooDy
    Účastník (Participant)

    Prečo ich chceš ukončovať? Pociťuješ nejaké spomalenie celého systému?

    #231888
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    A v com je akoze problem. iOS je dost inteligentny na to aby ukoncil “nepotrebnu” apliakciu na pozadi ked potrebuje uvolnit pamat. Navyse aplikacie na pozadi su “hybernovane” takze niejakym sposobom neovplyvnuju vykon ani spotrebu. Tym padom mas po dvojkliku rychly pristup k naposledy spustenym aplikaciam.
    Vynimkou mozu byt GPS navigacie ktore vedia navigovat aj na pozadi alebo nejake audio prehravace (vratane iPodu) ktore dokazu prehravat na pozadi hudbu.

    #231889
    termix
    Účastník (Participant)

    Ale vsak to ti nemoze prekazat ze ti bezia na pozadi :) Vsak akurat sa ti nasledne rychlejsie spustia. A ak ma iphone malo pamate, zacne ich vypinat sam. Vsak to je prave ten multitasking, ktory tak vela ludom chybal :)

    #231895
    petiar
    Účastník (Participant)

    Myslel som si že to má vplyv na výdrž baterky ale ak je pravda čo napísal Nám3sačník, tak je všetko ok. ;-) Vďaka!

    #231909
    J4r0
    Účastník (Participant)

    RemoveBG cez Spring Board ..potrebujes jailbreak a SBSettings
    u mna jeden z dovodov na jailbreak

    Use Remove Background SBSettings Toggle To Quickly Free Up Available Memory On Your iPhone

    #231911
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    ja nechapem co mate vsetci s tym uvolnovanim RAMky. iOS to zvlada sam bez problemov. Ked potrebuje viac pamati ako ma k dispozicii tak jednoducho zabije aplikacie na pozadi a pamat ma uvolnenu. iOS (a ani ine mobilne OS) nevyuziva swap (cize nedochadza k spomaleniu pri page ins/out). Navyse vsetky apliakcie su (vdaka prisnym schvalovacim procesom apple) pisane tak ze sa “zmestia” do RAM zatial kazdeho iOS zariadenia. Cize to ci mam v RAM volne 500kB alebo 32MB je uuuplne jedno. Maximalne tak mozno spustenie nejakej aplikacie bude trvat o jednu desatinu sekundy dlhsie kym ju stihne iOS killnut a odalokovat pamat.
    Uvolnovat pamat malo svoj vyznam napr pri Windows Mobile 6.x lebo tam ked dosla RAM tak bol koniec. OS sa s tym nevedel vysporiadat a swapovanie taktisto nepodporoval.

    #231921
    dubak
    Účastník (Participant)

    sleepwalk3r: tak v tom pripade je moj iphone “iny” lebo akonahle uvolnim ram tak ide rychlejsie

    #231932
    J4r0
    Účastník (Participant)

    Napr Navigon aj po vypnuti bezi na pozadi. Killnut sa da len manualne z multitasking listy. Uz sa mi stalo ze pocas cesty som mal dolezity telefonat od sefa a tak som vypol navigaciu…a pocas hovoru mi pani z navigacie hovorila kadial mam ist..dost neprijemne.
    A strafit sa pocas soferovania na ikonu v multitasking liste a potom este na ten cerveny bazmek ked sa ikon rozkyve da zabrat….

    #231933
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    j4r0 mozno by bolo lepsie zajst ku krajnici a zavolat sefovi neskor.

    #231943
    J4r0
    Účastník (Participant)

    lepsie ako sa koli tomu obmedzovat a ist na krajnicu je prejst prstom cez hornu listu a jednym dotykom killnut vsetky aplikacie beziace na pozadi.

    Len som chcel tym povedat ze oficialna “kill all” app pre iPhone by bola na mieste aj ked iPhone multitasking spravuje pamat nejakym sposobom …

    PS
    V pripade ze iPhone nemas spojeny s car audio cez BT hansfree tak na krajnicu by mal kazdy tak ci tak…ale to uz je mimo topic..

    #231949
    Benne
    Účastník (Participant)

    lepsie by bolo zastavit auto a neohrozovat vodicov okolo,ked uz sme pritom ;)

    petiar, kolegovi povedz, ze nech sa nestara do niecoho, co neovlada :D

    #231982
    petiar
    Účastník (Participant)

    Benne: jo, odkážem mu, bude rád. :-)

    #231984
    igino
    Účastník (Participant)

    petiar: je to ako pise “namesacnik”, naozaj to mozes pustit z hlavy. Akurat si pozri v nastaveniach pri konkretnych aplikaciach ako sa maju spravat po “zatvoreni”. Mne ide vsetko OK, akurat som si spustil SKYPE a nemal som ho dobre nastaveny a stiahol mi baterku za 24 hodin na cca 13% a cena za data nebola tiez sranda nakolko som bol v zahranici. Ten som si nastavil a odvtedy je vsetko OK. Mam este 3GS a rapidne znizenie baterky nepocitujem, naopak multitasking hodnotim pozitivne. Ked napr. pisem nieco do mailu a potrebujem nieco prepisat/skopirovat z cenniku, ktory mam bud v PDF alebo Excelovskom formate, tak prepinanie medzi MAIL-om a napr iFILES je defacto okamzite. Aplikacie sa jednoducho nemusia znovu natahovat.
    Z mojej strany spokojnost.

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.