Ako vymazať zamknuty subor?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Ako vymazať zamknuty subor?

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54693
    gasek
    Účastník (Participant)

    Vyskitla sa mi taka mala zahadôcka. Z niekadal sa mi podarilo skopírovať do mojej G4 (OSX) zložka(prazdna) z nazvom Z. Hodila som ju do koša, ale ona mrcha sa mi nedá vymazať. Rozkocovať sa, to áno! Už ju tam mám3x. Predpokladám, že pochádza z mojeho starého G3. Odtial som si sťahovala nejaké obrázky. Kedysi sa mi v staro G3 vyskitli takéto divné súbury(sú to vyslovene prázdne zložky) Kamarát mi vtedy poradil klávesvú skratku, ktorou sa to dá z koša vyhodiť. Použila som to pár krát, potom dlhšie ni a zabudla som ho. Vie mi niekto poradiť? Ešte k tomu teraz sa jedná o OSX! Dopredu veliká vďaka!!!!!

    #108213
    janvel
    Účastník (Participant)

    skusila si ho odomknut?

    #108270
    gasek
    Účastník (Participant)

    Poradis, kde ho odomknut?

    #108273
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Ked mas oznaceny ten subor tak stlac Jablko+I alebo pravy klik/get info.

    #108275
    sento
    Účastník (Participant)

    v os9 sa dali mazat zamknute veci v kosi s pridrzanim alt-u

    ako si vyriesila classic?

    -s-

    #108279
    gasek
    Účastník (Participant)

    Noooo, odomkla som ten subor, ale nic. Skusim este tem Alt, ako radi Sento. Inak ina haluska!!!! Zistila som, ze tych objektov v tom kosi su dva kusky, ale zobrazuje sa iba jeden, Ten sa vola “L”. Ked to mazem, hlasi to: the operation cannot be completed because the item “thumbs.db” is locked. A tam nic take nieje, ani ked si to dam vyhladavat, nic take nenajde. Co to je? Ale inac, ked oznacim v kosi to “L” a potom dam jablcko+A, oznaci mi to akoze dva objekty. Pise to v okienku dole. Takze je tam nejaky “duch”. potom mi to este hlasi: the operation cannot be completed because the item “L” is in use. Ako moze byt prazdna zlozka v kosi “in use?” To je nejake svinstvo!!!
    Classic som este nevyriesila nijak, lebo nemam OS9 v anglictine. Ani nemam to druhe CD (DVD?) ktore bolo k OSX.(na nom je “aditional software”)Hm. Zhanam. Alebo mozno zozeniem Illustrator 11, lebo vraj ta 10 vezia nieje OK. Robi blbosti, aj ked je spravne naistalovana. Tak naco si ju tam budem davat? Asi preto mi to CD tak vrucne dali. Svine…. hi hi

    #108280
    gasek
    Účastník (Participant)

    Dominik, ja nemam pravy klik!!!! Mam to priesvitne svietacie vajicko. hi hi

    #108281
    janvel
    Účastník (Participant)

    vyber vsetko von z kosa, aby si zisila kolko tam toho vlastne mas a potom jablko – i, tam sa ti ukaze ci je zamknuty a ked ich odomknes (vsetky), tak to musi ist vyhodit

    #108283
    prefectX
    Účastník (Participant)

    1. vyber z kosa ten adresar na plochu
    2. Spusti terminal: Applications -> Utilities -> Terminal
    3. Napis v terminali:
    sudo rm -R

    a hod do terminalu ten adresar. Riadok by sa mal doplnit sam a mal by vyzerat nejako takto:
    sudo rm -R /Users/gasek/Desktop/menoadreara a potvrd enterom

    4. Objavi sa nejaky text s varovanim, ktory bude koncit Password: a zadas svoje heslo ( pokial nemas ziadne iba potvrdis enterom ). Pozor, ked pises heslo, v terminali sa nezobrazuje nic ( ani hviezdicky ) a ked ho zadas chybne system si ho vypyta znovu.

    5. Pokial bolo vsetko OK tak sa objavi novy riadok ( nieco ako iMac:~ gasek$ ).

    Pozor je to ale natvrdo takze cokolvek takto zmazez je navzdy prec.

    #108288
    gasek
    Účastník (Participant)

    Pomohol ten Alt! Ale musela som este predtym dat jablcko+A, aby sa vyznacili oba, aj ten neviditelny. Finta bola v tom, ze ten neviditelny sa proste odomknut nedal. Ako odomknem nieco, co tam Akoze) nieje. Tak to bola taka kuleha, ze som ho tak vybrala a zmazala. Ale vzapeti mi zamrzol system!!! Restartovala som. Dala som skontrolovat disky (disk utility.app).No uvidime. Zatial sa zda, ze v pohode. Vie niekto, co bol ten Tumbs.db?
    Inak, nepomahalo vybrat z kosa!!!! Ono sa to iba skopirovalo. Este horsie!!!!!!

    #108289
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    thumbs.db si vytvaraju aplikacie ako nahlad obrazkov .. takze to pravdepodobne vytvoril nejaky soft na prezeranie obrazkov .. alebo aj nejaky iny mohol, tazko povedat, co za program tomohol byt konkretne, mozno v tom Thumbs.db bolo napisane, k comu to patri

    #108291
    gasek
    Účastník (Participant)

    Aha, tak to mohol byt nejaky pozostatok zamknuty, po nejakom obrazku?
    Inac stavalo sa mi take divne, ze v digifotaku mi uviazli obrazky. dali sa na nom pozerat, ale nedali sa “vysypat” do pocitaca. Ani sa to nedalo cez pocitac vymazat, ani nic! Musela som to bohuzial vymazat preformatovanim karty. A obrazky posly!
    Thumbs.db sa mi nikde nezjavovalo. Bolo to len v tej hlaske pri mazani. Tak som to nemohla ani odomknut, ani pozret sa, co to je a k comu to patri.

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.