Ako spustit instalaciu OS X z CD ak to nejde stlacenim C pri boote?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Ako spustit instalaciu OS X z CD ak to nejde stlacenim C pri boote?

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54751
    monkey_pt1
    Účastník (Participant)

    Po dlhsej dobe potrebujem upgradovat OS X z 10.3.9 na 10.4.0 kvoli novsiemu softu. Mam vsak ten problem, ze nechce nabootovat instalaciu z CD ani ked som skusil tieto kroky: 1: Klasika, pri zapnuti drzat stlacene C, 2: odporucany vyrobcom kliknut na ikonu install na instalacnom cd-cku nasledne vyplnit administratorske heslo a restartnut. 3: V preferenciach v utilite startup disk kliknut na instalacne CD 10.4.0 ako na startup disk /tu upozornujem, ze v startup disk sa mi to zjavi cize system pozna, ze je to systemove CD/. Vo vsetkych troch pripadoch mam samozrejme v mechanike instalacny disk Mac OS X 10.4. Vo vsetkych pripadoch sa pri boote na chvilu zjavi otaznicek striedajuci sa s usmiatym ksichtikom a potom znova nabehne stary system 10.3.9. Skusal som vsetky tieto postupy aj ich kombinacie uz aspon stokrat a stale nic a uz prepadam zufalstvu. Moze mi dakto poradit co s tym?

    #108484
    sento
    Účastník (Participant)

    alt

    #108493
    monkey_pt1
    Účastník (Participant)

    Diky, sento. Niet nad kratke ale vystizne rady, ktore mozu v mnohom ulahcit zivot. Obavam sa ale, ze problem je asi v niecom inom, kedze ani po stlaceni alt/option pri restarte mi nedal na vyber bootovat z CD aj ked som tam instalacku mal. Mam dojem, ze problem bude asi v tom, ze tam uz nemam originalnu mechaniku, ale dal som tam novsiu od LG. Pokusim sa od niekoho splasit originalnu mechaniku dodavanu s Power Macom napojit ju a skusit bootovat z nej. Dam tu vediet ako sa mi to podarilo pre pripad, ze by mal dakto podobny problem.

    #108504
    monkey_pt1
    Účastník (Participant)

    Myslim, ze sa tu z tohto postupne stane serial…Teda, podarilo sa mi po upornom zhanani splasit povodnu mechaniku dal som ju na miesto, dal do nej disk, restartol, vyskusal vsetky hore zmienene postupy + ten s alt a …..NIC…..Stale nechce nabootovat instalaciu z disku….Nema este dakto nejaky napad co s tym?

    #108506
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Si si isty, ze tie instalacky MacOSX su bootovatelne .. resp. su to original media ?

    #108508
    monkey_pt1
    Účastník (Participant)

    Ano, dokonca v startup disk sa mi to zjavi ako moznost bootovat z dohoto disku ale ked to restartnem tak znova nabehne stary system

    #108522
    HomzaD
    Účastník (Participant)

    Problem může být s funkčností DVD nebo CD mechaniky po několika letech provozu, při bootu se resetne, potom zkouší načítat medium a než, na poněkolikáté, načte, vyprší timeout – a startujeme z HDD – situace na me G4 Digital Audio, nedávno. Výměna za DVD Toshiba, a OK. Ještě možno zkusit start s levým SHIFT, pak teprve PRAM a nebo CUDA reset 8-/.

    #108533
    monkey_pt1
    Účastník (Participant)

    Diky HomzaD uz to funguje a tuto spravu uz pisem z novo nainstalovaneho OS. Takisto dakujem ostatnym za rady. Nakoniec fungovalo to s tym levym SHIFT…Holt uz mam starsie zeliezko je to G4 Qiucksilver ale navymenil by som ho za nic….

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.