Odpoveď na: Mac OS 10.7 Lion?

Domov Diskusné Fóra Ostatné Mac OS 10.7 Lion? Odpoveď na: Mac OS 10.7 Lion?

#273010
Jozef Remen
Účastník (Participant)

Robee: co sa virtualizacie tyka, tak tam vidim niekolko pricin, preco Apple zmenil EULA.

1.) Velke mnozstvo vyvojarov pre Mac ako aj iOS – potrebuju testovat a mali vyvojari neraz 2 masiny nemaju
2.) Lion Server je rieseny ako dodatocny download komponent z App Store. Najprv stiahnes Lion Client a potom dokupis komponenty pre Server verziu. Tazko by teda bolo odlisit pre virtualizacku, o aku verziu sa prave jedna.

Rosetta – neprichadza do uvahy, to je uplne mrtve (3x hura). Rosetta nestoji len na 1 baliku, ktory vykonava samotny binarny preklad kodu (defakto disassembler – preklapka – assembler). Vyzaduje si to priamo podporu v systeme na urovni mnozstva kniznic, ktore toto musia podporovat, aby ich prelozena aplikacia mohla pouzivat.

V tom bol asi do buducna problem. Netahat za sebou spatnu kompatibilitu, ktora by mohla byt problem v buducnosti. Snow Leopard bol taka priprava na upratovanie. Chapme ho ako domace vyhadzanie bordelu do krabic, ktore dame ku kontajnerom. Lion je uz finalne upratovanie po tom, ako boli odstranene primarne veci, ukryvajuce bordel (skrinky za ktorymi je prach, zbytocnosti v skriniach, ktore schovavaju dalsi bordel za sebou).

Nezabudajme, ze Mac OS X bude aj nadalej sluzit ako vyvojove laboratorium pre technologie a novinky, ktore budu v iOS. Tazko by bolo mozne do buducna mat v tom poriadok a posuvat sa dalej vo vyvoji iOS, ak by sa niesol bordel z Mac OS X. Odklon od velkeho Mac OS X bude coraz viac vyrazny. Bude tu s nami, ale necakajme extra rapidny posun vpred ako je tomu teraz pri mobilnych OS. Proste stolne operacne systemy narazili na nejaku hranicu prinasania extra noviniek a rychly vyvoj sa presunul na pole mobilnych OS. Kazdy SW produkt takto jedneho dna skonci. To iste sa tyka browserov (pridavanie dalsich funkcii je zbytocne a kontraproduktivne), kancelarskych balikov atd., atd. A casom sa to stane aj v iOS ci Androide. Co prinesie buducnost netusime :)