Odpoveď na: Eurozóna a ceny apple

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Eurozóna a ceny apple Odpoveď na: Eurozóna a ceny apple

#128918
mylanko
Účastník (Participant)

Petr Sonnenschein: Ano.. na strankach apple.com je cena MacBook-u 1.099 $, ale treba si uvedomit, ze na ich strankach su ceny uvedene bez DPH 19% (u nas s DPH), taktiez len s rocnou zarukou (u nas 2 roky) a k tomu si treba pripocitat este CLO 7% (myslim). Ked si zoberiem aktualny kurz narodnej banky, tak 1.099 dolarov je u nas 21.234 SK. U nas tento MacBook stoji 36.090 SK, ale neznamena to, ze cely rozdiel ide Apple IMC do vrecka. Oni z toho maju len male percenticko.

Ked si zoberies Rakusko, kde je oficialne zastupenie Apple, tam stoji tento MacBook 999 € co podla aktualneho kurzu je 30.350 SK, na co vsak ma vplyv aj vyhodny kurz a nie, ze by to oni robili inak a kedze je tam oficialne zastupenie, maju omnoho lepsie podmienky. Apple ako taky ma v ramci Europy zvlastnu cenovu politiku, takze v prvom rade by som videl problem tam. Nieco stoji doprava a mnozstvo ruk, cez ktore tento tovar prejde.

Nehovorim, ze Apple IMC robi vsetko 100%-ne, ale netreba hadzat spinu len tam a mysliet si, ze ked sa odfajci Apple IMC, budeme tu mat ceny ako v USA.

Dobre to vystihol MiroR