Posielanie Apple HW z USA

Domov Diskusné Fóra Ostatné Posielanie Apple HW z USA

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
    Príspevky
  • #78217
    zero0x
    Účastník (Participant)

    Zdravim,

    je tu niekto, kto posielal Apple HW z US na Slovensko?

    Kamarat ide do USA a chce mame mojej netere stryka poslat ako darcek MacBook. Pro.

    Ide o to, ci musime platit 19% DPH, alebo to ide aj bez toho.

    Vdaka

    #268356
    Lens
    Účastník (Participant)
    #268359
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    mame mojej netere stryka :DDDDDDD stratil som sa :D

    #268361
    Anonymný
    Neaktívny

    Staci, ked prilozi list, kde prehlasi, ze predmetnu vec posiela ako dar tomu a tomu cloveku, lebo aj ja som sa stratil v tom rodovom zaradeni, podpise to a hotovo.

    #268363
    macblogger
    Účastník (Participant)

    Nieco posles ako darcek “GIFT” je otrepany mytus…vobec to neplati s tym ze je to darcek tak to mas automaticky bez cla a dane (je to v zakonoch, vsetko musi platit clo a dan nad hodnotou ktorej sa to statu oplati, teda nebudu zaberat colnikov cas na vyclenie 10 eurovej hovadiny…a vlastne GIFT je len ucel baliku ktory nema nic spolocne s clom a danou)…dan a clo sa musi platit a ked colnici uvidia hodnotu balika – a ani toto nejde okaslat, napriklad 20$ hodnota a 1000$ poistenie…proste maju pravo otvorit balik, zistit co je v nom, zistit cenu na slovenskom trhu, pripadne kupnu cenu z krajiny (inteligentnejsi colnici co vedia anglicky) odkial balik prisiel a pekne prirataju 20% a clo…a tie somariny stryko teta ujo si vies kam strc. My sme tu totiz agenti SIS ktory po praci si sifrovanymi znakmi INTEL, PPC, NVIDIA – to su tajne kody, davaju znamenia aka operacia sa chysta.

    #268368
    zero0x
    Účastník (Participant)

    Takto, podarilo sa niekomu s tym systemom vybabrat? Ja neviem, ze ste dali fakturu s trikrat mensou sumou a preslo to?

    Lebo si zoberte, ze kebyze to ten bratranec siesteho pokolenia normalne donesie v lietadle tak ho nikto neotravuje a hotovo.

    #268394
    Anonymný
    Neaktívny

    zero0x: napisal som, nie je to zrozumitelne? :) neviem, co viac ti napisat.

    macblogger: nikto tu nepise o vypisani colnej dolozky CN22 a oznaceni balika ako GIFT. pisal som o niecom inom, odporucam si to este raz precitat. :)

    #268406
    termix
    Účastník (Participant)

    Mozes uviest do colnej deklaracie nizsiu sumu, no zaroven to na tuto nizsiu sumu musis aj poistit a to je podla mna dost riziko. Ale risk je zisk :D

    #268431
    macblogger
    Účastník (Participant)

    Steve: to je len UCEL zasielky a mozes si nanho dat aj bozk s ruzom a napisat v tejto krabici je vibrator pre moju zenu…ale colnikom je to jedno. Ty si napisal to iste – prehlasenie ze je to dar je to iste ako odskrtnut na sprievodnom listocku ze je to GIFT, nemyslis ?

    Zerox: samozrejme ze podarilo. Trik je v tom ze sprievodny listocek (green one) a poistenie prr drahsie sluzby je ciarovy kod len pre specificku zem. Mne takto prisiel najnovsi white v starej krabicy z toasteru oblepenej lepiacou paskou aj s poistenim na 1000$ a dan a clo vysla celkovo na 30€ :)

    #268442
    Anonymný
    Neaktívny

    macblogger: NIE je to to iste, ale ked si myslis, ze je, tak sa nebudem hadat. mal som pocit, ze ludia vedia citat s porozumenim, naposledy, nehovoril som o vypisani colnej dolozky. z mojej strany koncim tuto nezmyselnu natahovacku, platte dan aj clo, friends.

    #268450
    macblogger
    Účastník (Participant)

    Pises ze staci ked prilozi list ze je to dar tomu a tomu cloveku.

    Nie, nestaci…alebo mi daj link zo zakonnika kde si tuto perlicku nasiel.

    #268496
    Anonymný
    Neaktívny

    velmi sa zakonmi neohanaj, pretoze sam ich porusujes uz len tym, ze uvadzas inu cenu a iny obsah zasielky, aky v skutocnosti je. ;-)

    s tym listom to funguje dokonale, perlicka je priamo od zdroja. chcel by som vidiet toho inteligenta, ktory by nieco take uzakonil .. “je povinne preclit dovazany tovar, ale, obcania, viete to odrbat tym, ze…” :D are you on glue??

    #268502
    marco11SK
    Účastník (Participant)

    Steve nezmysel, pokiaľ zásielku označí ako gift nemusí akurát platiť CLO ktoré v prípade elektroniky tak či tak neplatí. Daň 100%ne BUDE musieť zaplatiť.

    #268511
    Anonymný
    Neaktívny

    ja sa vzdaaavam :D nehovorim o OZNACOVANI OBALKY… jaaaj.. :)

    #268531
    macblogger
    Účastník (Participant)

    Prepac, my sme tu banda nechapavych dementnych hlupakov…takze prosim popis nam ako tym tvojim zazracnym listockom s podpisom okabatis colnikov…

    #268534
    Anonymný
    Neaktívny

    macblogger, neviem, preco si nadavas..ja na nikoho nenadavam, len neviem, co je nepochopitelne na tom, co som napisal. ked chces vidiet, ako to funguje v praxi, tak ti dam tyzden dopredu vediet, ked mi bude mat prist zasielka, prides do KE na colnicu so mnou a uvidis, ok?

    #268535
    macblogger
    Účastník (Participant)

    Nechcem nic v praxi, len primitivny priklad ako som ja napisal s ciarovym kodom.

    #268540
    ygy
    Účastník (Participant)

    povedzte známemu nech vám v štáatoch kúpi macbook, vyberie z krabice zabalí, pôjde na letisko, vychytá priamy let na slovensko dá to nejakému cestujúcemu plus mu dá 20 doláčov a je to vybavené, žiadne clo ani dph.

    V inom prípade špekulovať je dosť nanič, jednak sa zásielka môže kvôli nízkemu poisteniu stratiť, v prípade že vám na váš pokus o podvod prípdú a vyrúbia vám aj colnú pokutu :)

    nestojí to zato, to radšej zaplatiť všetky poplatky, kúpiť to u náš alebo to naložiť niekomu do lietadla :)

    Žiadne gifty ani nič iné na colníkov neplatia :)

    #268543
    slavozv
    Účastník (Participant)

    len nech sa to tu nezvrhne opat do kdejakych konspiracnych teorii, ktore mozu ale aj nemusia odkryt to malo moznosti ako to stale ide
    Steve_SK: macblogger ma pravdu – do 22€ bez DPH a cla, od 22-150€ DPH, nad 150€ + clo (ak tovar spada pod vyber cla) – a co ti kto napise do balika a cim a kym to bude napisane a podpisane je uplne jedno – tak uz nevymyslaj a neodkryvaj karty
    Normalna cesta: tak ako som napisal vyssie
    Nenormalna cesta: o tej sa tu rozpisovat nebudem lebo si ju strazim

    edit: len pre uplnost:
    http://www.colnasprava.sk/wps/portal/!ut/p/.cmd/cs/.ce/7_0_A/.s/7_0_35O/_th/J_0_9D/_s.7_0_A/7_0_317/_me/7_0_M6-7_0_35-7_0_M1-7_0_A/_s.7_0_A/7_0_35O

    #268546
    rimestar
    Účastník (Participant)

    Uz dlho hladam sposob ako obist clo, ale cela vec je jednoducha. Colnici niesu sprosti. Staci si toto pravidlo zapamatat a uplatnit ho pri kazdej otazke co vam vyvstane v mysli.

    Oficialne to funguje tak ze k cene napr. v apple.store sa prirata dan v USA, postovne, clo (podla tabuliek, pretoze neexistuje percentulana sadzba priamoumerna k cene) a DPH na Slovenku. Ked si vezmete v uvahu ze nemate SK lokalizaciu a stratite cas vybavovanim, nic neusetrite.

    Neoficialne to funguje zase tak, ze colnik si zoberie od vas polovicu z vyrubeneho colneho dlhu a vy bez papierovaciek veselo vykracujete domov. Moze to spravit z jednoducheho dovodu. Colnik rozhoduje podla vlastneho uvazenia ci dany tovar podlieha alebo nepodlieha precleniu.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.