Nové iPhony by mohli mať skener odtlačku prstov pod displejom

Podľa Economic Daily News sa Apple budúci týždeň stretne s výrobcom dotykových technológii GIS z Taiwanu. Cieľom stretnutia má byť práve diskusia o produkcii nového smartfónu s čítačkou odtlačku pre rok 2020.

Informácie naznačujú, že v novom iPhone bude s najväčšou pravdepodobnosťou využívaná technológia od Qualcommu. GIS tak bude s touto spoločnosťou na riešení spolupracovať. Či sa skener objaví v celom lineupe telefónov pre nadchádzajúci rok alebo iba v jednom z nich, to je zatiaľ otázkou.

Relevantnosť týchto správ podporuje aj fakt, že už v minulosti sa objavili odhady, ktoré hovorili o iPhonoch pre rok 2020 alebo 2021 s detekovaním tváre aj odtlačkov. Akuálne existujú dva druhy senzorov pre snímanie odtlačkov – optické a ultrazvukové.

Prvé spomínané využívajú svetelný zdroj displeja, pomocou ktorého vytvoria 2D sken odtlačku. Ultrazvuk pracujú na báze vysokofrekvenčného zvuku, ktorý sníma 3D obraz prsta.

Práve Qualcomm už v súčasnosti dodáva ultrazvukové riešenia pre Galaxy S10 a Note10 od Samsungu. Je však pravdepodobné, že technológia sa bude ďalej vyvíjať a v nových iPhonoch tak asi uvidíme jej pokročilú verziu.

V súvislosti s tým sa hovorí o celoobrazovkovom skeneri pre iPhone. Túto hypotézu podporuje aj vyjadrenie šéfa Qualcommu Gordona Thomasa, ktorý na tohtoročnej konferencii Mobile World Congress hovoril o plánoch na produkciu väčších senzorov pre snímanie odtlačkov.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť