Apple aktualizoval AirPort Express, teraz podporuje AirPlay 2

Stalo sa niečo, v čo už majitelia kompaktného routeru nedúfali. AirPort Express dostal podporu pre AirPlay 2.

Aj napriek tomu, že celá rodina Wi-Fi routerov od Applu bola začiatkom tohto roka zrušená, jej najmenší člen práve dostal nový firmvér a s ním aj podporu pre najnovší štandard AirPlay 2.

Nebolo to celkom nečakané. Napokon, zmienky o podpore AirPlay 2 sa už objavili v predošlých beta verziách iOS 12, no stále tu bola možnosť, že išlo len o chybu alebo test. Obavy sa napokon našťastie nenaplnili a malý Express z roku 2012 bude pre mnohých opäť užitočnou súčasťou domácnosti.

airport express airplay 2

Zvyšné dve AirPort stanice aktualizáciu nedostali, nakoľko nedisponujú audio výstupom na zadnej strane. Apple potvrdil, že všetky tri routre bude aj po skončení ich predaja podporovať po dobu najbližších päť rokov.

Nový firmvér si môžete nahrať prostredníctvom aplikácie AirPort Utility, ktorá je predinštalovaná v macOS, alebo si stiahnite jej iOS verziu z App Store.

[appbox appstore id427276530?mt=8]

Na čo je AirPlay 2?

Druhá generácia bezdrôtového štandardu na prehrávanie hudby pridáva užitočné zlepšenia a kompatibilitu s najnovšími produktami spoločnosti ako HomePod. 

V prvom rade je s AirPlay 2 možné ovládať reproduktory vo viacerých izbách súčasne, takže môžete audio streamovať napríklad na svoj HomePod, Sonos (alebo ďalšie podporované reproduktory), Apple TV a po novom aj AirPort Express súčasne. 

AirPlay 2 dodáva staršiemu AirPort Express nové možnosti. Zdroj: 9to5Mac

Okrem toho ponúka nový štandard lepšiu latenciu a buffering pre menej výpadkov zvuku. V neposlednom rade je tu integrácia s apkou Domácnosť a tým pádom aj Siri.

Na využívanie AirPlay 2 potrebujete okrem podporovaných reproduktorov iOS zariadenie s nainštalovaným iOS 11.4.1/iOS 12 alebo novším.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť