Nový Apple Store v centre Milána ponúka krásne námestie so sklenenou fontánou

Apple otvára ďalšiu kamennú predajňu. Tentoraz ide o prvý redizajnovaný obchod v Taliansku.

Nový štýl predajní pod vedením Angely Ahrendts a Jonyho Ivea sa pomaly rozširuje po celom svete, najnovšou lokáciou je Apple Piazza Liberty v centre Milána. Jej rozpoznávacím prvkom bude malé kamenné námestie (alebo po taliansky piazza).

Námestie pripomínajúce amfiteáter bude pre verejnosť otvorené 24 hodín denne a konať sa na ňom budú rôzne akcie, ako napríklad koncerty. Ide o snahu Applu spraviť zo svojich predajní nielen predajne, ale aj komunitné priestory na stretávanie sa s ľuďmi a vzdelávanie sa.

apple store piazza liberty milano
Pohľad na fontánu zvnútra vchodu do predajne.

Nad námestím sa týči masívny sklenený panel s fontánou, ktorý zároveň slúži ako vchod do predajne. Vnútro tradične obsahuje drevené stolíky s produktami, živé stromy, miesta na sedenie a obrovskú nástennú obrazovku. V obchode je zamestnaných vyše 200 predavačov z rôznych kútov sveta.

Ako aj ostatné redizajnované Apple Story, aj ten milánsky bude organizovať pravidelné workshopy a prednášky o fotografovaní, kreslení, tvorbe hudby a iných kreatívnych činnostiach. V septembri sa potom uskutoční mesačná séria prednášok, počas ktorej sa o svoje myšlienky a diela podelí 21 miestnych umelcov.

Apple Piazza Liberty sa otvára už tento štvrtok o 17:00 stredoeurópskeho času.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť