Patent Samsungu z roku 2006 chráni kľúčovú funkciu Apple Watch

Patenty sú vec, ktorá dokáže takmer vždy zaujať technickú obec. Niekedy nám odhalia pripravované funkcie, inokedy aj celé zariadenia. A sem-tam sa stane, že v patentoch jednej firmy nájdeme technológiu, ktorú dnes ponúka konkurencia.

Presne to je prípad patentu EP1832969 od Samsungu. Patent z roku 2006 totiž prezentuje jednu z hlavných funkcií Apple Watch. Tie Apple predstavil až v roku 2014, teda 8 rokov po tom, ako si Samsung patentoval vynález, ktorý časom doladil do perfekcie s uvedením hodiniek Gear S3. A o čom hovoríme?

Samsung Digitalna Korunka

Spomínaný patent totiž chráni digitálnu korunku. Samsung v patente popisuje, korunku na boku hodiniek možno využiť na pohybovanie sa v menu inteligentných hodiniek. Rozhodne prekvapí, že už tu juhokórejský gigant prezentuje kruhový displej. Skôr sa ale jedná o snahu zakryť skutočný dizajn vtedajších inteligentných hodiniek od Samsungu. Spoločnosť totiž v roku 2009 predstavila hodinky S9110, dávneho predchodcu Galaxy Gear. Dokonca sa miesto pojmu “smartwatch” použil trochu zvláštny pojem “watchphone”.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť