Tim Cook a Jeff Williams sa dostali do zoznamu TOP 20 najvplyvnejších osobností

Ako už názov uvádza, generálny riaditeľ spoločnosti Apple, Tim Cook a prevádzkový riaditeľ Jeff Williams sa pridali do zoznamu 20 najvplyvnejších osobností v oblasti technológií podľa časopisu TIME. 

Cook sa umiestnil na štvrtom mieste vďaka jeho “takmer neporovnateľným vplyvom na svet technológie” ako hlava najhodnotenejšej spoločnosti na svete.

“To čo Apple robí kopíruje takmer nekonečné množstvo rivalov, a teda znamená to, že sa jeho rozhodnutia dostanú omnoho ďalej ako je len One Infinite Loop. Dnes svetom kolujú fámy, že Apple experimentuje takmer so všetkým, od pokročilej umelej inteligencie k rozšírenej realite až po autonómne vozidlo.”

Pre zaujímavosť, Tima Cooka a jeho štvrté miesto predbehol generálny riaditeľ Tesly, Elon Musk, generálny riaditeľ Amazonu, Jeff Bezos a generálny riaditeľ Facebooku, Mark Zuckerberg. Williams sa umiestnil na 17. mieste vďaka jeho “nemalej úlohe”, teda za to, že komunikuje a dohaduje kontrakty s dodávateľskými reťazcami Apple už od roku 2010 ako Cookova pravá ruka.

“Cook môže byť verejná tvár a ten čo o všetkom v Apple rozhoduje, ale Jeff Williams je hneď za ním ako sekundárny vedúci. Veterán, ktorý pracuje pre Apple už takmer 20 rokov je často označovaný aj ako “Tim Cook Tima Cooka”. Bol menovaný prevádzkovým riaditeľom v roku 2015, teda postom ktorý dovtedy zastával Tim Cook a komunikoval a riešil dodávateľské obchodné reťazce Apple už od roku 2010. Označenie jeho úspechu “nemalá úloha” odkazuje na komplexnosť hardvérových operácií spoločnosti. William taktiež spolupracoval na Apple Watch, prvom novom produkte Apple počas éry Tima Cooka a dodnes má veľmi blízko k novým projektom.”

Do zoznamu TIME sa dostal aj generálny riaditeľ Google, Sundar Pichai, generálny riaditeľ IBM, Ginni Rometty, generálny riaditeľ Uberu, Travis Kalanick a mnohí ďalší.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť