Apple plánuje preniesť časť iCloud dát do Číny

Podľa nových správ Apple spolupracuje s čínskym poskytovateľom serverových služieb ako súčasť plánu preniesť dáta na iCloude čo najbližšie k používateľom.

facebook-sweden-data-center-640x426

V súčasnosti Apple využíva predovšetkým serveri Amazon pre svoje cloudové potreby. Minulý mesiac sme sa dozvedeli, že Apple preniesol časť dát zo serverov Amazonu na Google Cloud platformu. Tento obchod medzi Apple a Google má hodnotu približne 400 až 600 miliónov dolárov. Povráva sa, že prenesenie dát na serveri Googlu je pre spoločnosť Apple krok späť, keďže sa vyjadrila, že jej cieľom je dosiahnuť nezávislosť na akýchkoľvek cloudových službách tretej strany. Dnešné správy napovedajú, i keď neboli potvrdené ani zo strany Apple ani zo strany čínskej cloud firmy, že Apple plánuje v blízkej dobe uložiť iCloud dáta na cloud tretej strany. Jedná sa teda o relatívne kontroverzný krok a jeho dôveryhodnosť je teda spochybniteľná.

Inspur group

Čínska spoločnosť Inspur v súčasnosti ovláda 60% čínskeho internetu, serverového obchodu a pred časom spolupracovala so spoločnosťami ako je Microsoft, LG Electronics, Ericsson, Intel a IBM. Rok dozadu táto spoločnosť postavila vlastnú kanceláriu v Kalifornii, kde spolu pracujú produkčné laboratória a R&D tím. Spoločnosť Apple sa aktuálne nachádza vo fáze, kedy rozširuje svoje dátové centrá do Prineville a Oregonu. Ďalšie dátové centrá sa začali budovať v Írsku, Arizone, Dánsku a v Nevade.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť