Ako je na tom Netflix s obsahom v rôznych krajinách sveta?

Od januára je streamovacia služba Netflix dostupná takmer po celom svete, vrátane Slovenska. Ako je však na tom s jednotlivým obsahom?

Je všeobecne známe, že mimo Spojených štátov je ponuka filmov a seriálov slabšia. V najnovšej vlne krajín je však v porovnaní so západnými teritóriami takmer biedna. Podľa stránky uNoGS (unofficial Netflix online Global Search) je v USA na streamovanie dostupných vyše 5600 rôznych titulov. U nás je to len niečo cez tisíc.

netflix-helloWorld
Netflix je dostupný po celom svete, s výnimkou Číny, Severnej Kórei, Sýrie a Krymu.

Na Slovensku je v súčasnosti k dispozícii 1056 titulov, z toho 754 filmov a 302 seriálov. Česká republika je na tom podobne, streamovať môžu len 1053 titulov (754 filmov a 299 seriálov). Oficiálna mapka dostupnosti služby od Netflixu tak síce vyzerá pôsobivo, čo sa týka konkrétneho obsahu to však až také ružové zatiaľ nie je.

Pavol Rusnak na svojom blogu gk2.sk pomocou vyššie spomínanej databázy vytvoril zaujímavú interaktívnu mapku, na ktorej si môžete pozrieť, o čo všetko prichádzame. Najlepšie z dostupnosti obsahu okrem USA vyšlo Spojené kráľovstvo a Kanada, Južná a Stedná Amerika a v tesnom závese za nimi Austrália a Západná Európa.

Snímka obrazovky 2016-04-11 o 16.56.04
Obsahovo je na tom už inak. Interaktívnu verziu mapky nájdete na blogu gk2.sk

Ako ste na tom s Netflixom vy? Predplatili ste si službu aj napriek malému množstvu obsahu, alebo naopak využívate niektorú z VPN služieb? Podeľte sa v komentároch nižšie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.