Oplatí sa zatvárať aplikácie na iOS?

Operačný systém iOS 4 priniesol podporu pre multitasking. Ale pomôže vám zatváranie aplikácií predĺžiť životnosť batérie?

Túto otázku si možno položil nejeden z vás a pravdepodobne väčšina aj zatvára aplikácie, pokiaľ ich nepoužíva. Rovnaký myšlienkový pochod mal aj používateľ s menom Caleb a s touto otázkou sa obrátil na toho najkompetentnejšieho, na generálneho riaditeľa spoločnosti Apple, Tima Cooka. Od neho nedostal odpoveď, avšak na e-mail mu odpísal Craig Federighi, viceprezident spoločnosti Apple pre vývoj softvéru.

multitasking_00multitasking_01

Jeho odpoveď bola: nie. To, čo Apple v operačnom systéme iOS nazýva multitasking, nie je v skutočnosti paralelne spustenie aplikácií. V skutočnosti sú v dobe nečinnosti uvedené do režimu “spánku”.  Manuálne by sme mali ukončovať len tie, ktoré spôsobujú problémy, v opačnom prípade to nie je nutné.

Naopak, ukončenie aplikácii môže byť kontraproduktívne, pretože keď ich spustíte znovu, musia sa celé nanovo načítať a takto spotrebuje iPhone alebo iPad viac energie. Avšak aj tu existuje výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo. Môžeme spomenúť aplikáciu Facebook, ktorá spotrebúva najviac energie a dokonca jej odinštalovaním a používaním len webovej verzie môžete predĺžiť životnosť na jedno nabitie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť