Šéf Ferrari verí, že Apple vyrobí auto

Sergio Marchionne, predseda Ferrari a generálny riaditeľ Fiat Chrysler, povedal, že verí informáciam o tom, že Apple plánuje stavať elektromobil.  Šéf Ferrari sa vyjadril, že Apple disponuje prostriedkami, a znalosťami, ktoré mu umožnia byť úspešným na trhu s elektromobilmi, ale myslí si, že sa do toho nepustí na vlastnú päsť.

Marchionne vraví, že Fiat neplánuje byť dodávateľom automobilových súčastí pre Apple s malou maržou, ale potvrdil, že automobilky sú pripravené na spoluprácu s firmami ako Apple alebo Google ako reakcia na postupné zmeny v automobilovom priemysle.

Tieto vyhlásenia šéfa Ferrari prišli len pár dní po tom, ako Tim Cook verejne vyhlásil, že automobilový priemysel čaká masívna zmena, nie len evolučný posun. Toto vyhlásenie prišlo po tom, ako bol Cook vyzvaný k reakcii na nárast dôkazov o vývoji elektromobilu firmou Apple.

Tim Cook povedal, že Apple sa zameriava na CarPlay a prináša zážitok z iPhonu do áut. Nakoniec však nechal dvere otvorené vyhlásením, že: “Uvidíme, čo budeme robiť v budúcnosti.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť