Vynútené zatváranie aplikácií váš iPhone nezrýchli

Ak aplikácia nereaguje, môžete vynútiť jej zatvorenie a to tak, že dvakrát rýchlo stlačíte tlačidlo Domov. Zobrazia sa vám malé ukážky naposledy použitých aplikácií, ktoré zatvoríte potiahnutím ukážky nahor. Táto funkcia je ale často využívaná v nesprávnych prípadoch v domnení, že vynútené zatváranie zrýchli chod zariadenia.

Toto je ale omyl. Aplikácie, ktoré sa vám zobrazia pri dvojkliku tlačidla Domov, nie sú otvorené. Režim je úsporný a má vám pomôcť pri navigácii a multitaskingu. Aplikácie vám tým pádom nemíňajú energiu batérie ani nespomalujú zariadenie, ako si mnohí môžu myslieť.

Môže sa stať, že niektoré aplikácie, ktoré sú zobrazené v tomto režime ešte stále bežia, pretože vykonávajú nejakú úlohu, no akonáhle ju dokončia, automaticky sa vypnú.

Vynútené zatváranie aplikácií často vôbec nie je potrebné a odporúča sa používať ho iba vtedy, keď aplikácia nereaguje.

Ak vás trápi výdrž batérie, momentálne najefektívnejší spôsob ako ju zvýšiť, je zapnúť úsporný režim alebo aplikácie vypnúť cez Nastavenia > Všeobecné > Osviežovanie apl. na pozadí.

app

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.