Apple predstavil iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max

Nový “Dynamic Island” výrez, lepšia kamera, Photonic Engine a mnoho ďalšieho. Práve to prináša práve predstavený iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max.

Apple pred chvíľou predstavil nový iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, ktorý namiesto „notchu“ (výrezu), na ktorý sme sa nejakú dobu snažili zvyknúť prináša novinku pod názvom „Dynamic island“, ktorý spája nový výrez pre kameru v displeji spolu so softvérom pre zobrazovanie upozornení a aktivít na pozadí v okolí tohto výrezu. Super Retina XDR displej je po novom svetlejší a ponúka funkciu always-on displej.

Čo sa týka vnútra, Apple sa pochválil svojím novým A16 Bionic čipom a to nie len ohľadom výkonu ale aj ohľadom faktu, že práve tento čip je prvý, ktorý bol vyrobený použitím 4 nm technológie, pričom obsahuje 16 miliónov tranzistorov.

iPhone 14 Pro a Pro Max ponúkajú nové funkcie ako je napríklad vylepšenú prednú kameru s automatickým zaostrením, detekciu dopravnej nehody a satelitnej prepojiteľnosti. Zadná kamera získava 48 megapixlovú quad-pixel kameru s o 65% väčším senzorom. Okrem iného ponúka aj 2-násobný telephoto zobrazenie. Ultra-široká zadná kamera tiež dostala vylepšenie.

Nový Photonic Engine vylepšuje výkon všetkých kameri pri fotení v podmienkach s nízkym osvetlením. Adaptívny blesk na zadnej strane iPhonu disponuje 9 LEDkami, ktoré 2 až 3 násobne zvyšujú osvetlenie. Novinkou je aj výdrž batérie, ktorá by podľa slov Apple mala vydržať celý deň.

K dispozícií sú aj nové farby iPhonu 14 Pro a Pro Max, vrátane vesmírne čiernej a fialovej. Štandardné farby ako je strieborná a zlatá ostávajú naďalej.

Článok, ktorý sa bude venovať všetkým novinkám týkajúcich sa iPhonu 14 Pro a Pro Max si prečítate onedlho.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť