Apple urovnal spor s Koss ohľadom AirPods

Spoločnosť čelila sporu ohľadom porušenia patentu. Od výrobcu audiotechniky mal Apple porušiť práva súvisiace s technológiou bezdrôtových slúchadiel.

Koss uviedol, že AirPods a Beats, ktoré Apple ponúka, porušujú viacero patentov týkajúce sa bezdrôtovej technológie, s ktorou spoločnosť podľa vlastného vyjadrenia prišla v segmente slúchadiel ako prvá. Sťažnosť podala firma ešte pred dvomi rokmi. Píše sa v nej, že v Apple si boli vedomí existujúcich patentov Kossu a absolvovali aj niekoľko spoločných stretnutí, kde o ich použití diskutovali.

Apple sa nakoniec rozhodol nelicencovať si technológiu od Kossu a súdny spor na seba nenechal dlho čakať. Kalifornská spoločnosť reagovala protižalobou, v ktorej označila tvrdenia Kossu za nepodložené, patenty neplatné a v ktorej poukázala na fakt, že podaním na súd prišlo k porušeniu dohody z roku 2017, podľa ktorej sa Koss nemal s Apple súdiť.

Obe strany sa mali zísť na súde, no oznámili, že obvinenia s porušenia patentov vyriešili medzi sebou. Tým bol proces uzavretý. Podrobnosti o dohode, ktorú sa podarilo dosiahnuť, nie sú nateraz známe.

Na záver dodáme, že v prípade Kossu nešlo o ojedinelý spor. Firma sa už súdila aj s inými konkurentmi ako Bose či Skullcandy. Tieto procesy stále prebiehajú.

zdroj: Reuters

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť