Apple sa pravdepodobne stane jednotkou v segmente all-in-one počítačov

Podľa odhadov by tak mal predstihnúť doterajšieho kráľa rebríčka, značku HP.

Informáciu priniesol portál DigiTimes, ktorý sa odvoláva na zdroje z odvetvia. Apple by mal v dosiahnutí vedúcej pozície pomôcť aj čerstvo uvedený 24-palcový iMac, ktorý do kategórie all-in-one počítačov patrí.

Prognóza vychádza z predpokladu, že celosvetový nedostatok čipov, ktorý okrem autopriemyslu trápi aj výrobcov elektroniky, tvrdšie dopadá práve na cenovo dostupnejšie zariadenia. iMac patrí do kategórie high-end zariadení, v ktorej nedostatok komponentov nie je tak citeľný. Apple v súčasnosti ponúka iMac v troch konfiguráciách na mieru. Predobjednané kusy by mali byť expedované od 21. mája.

Podľa analýzy DigiTimes, bol HP jednotkou v záverečnom štvrťroku 2020, kedy značka predala 925 000 zariadení. Hneď na druhom mieste bol Apple s 860 000 predanými počítačmi. Prvú trojku uzatváralo Lenovo s 731 000 kusmi. Odhady hovoria o tom, že kalifornské jablko už tento rok HP predbehne.

Odhliadnuc od iMacu, pokiaľ ide o produktové portfólio ako celok, aj Apple očakáva pokles príjmov v súvislosti s chýbajúcimi čipmi, ktorý zasiahne predaje Macov aj iPadov.

zdroj: DigiTimes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť