Apple sa pravdepodobne stane jednotkou v segmente all-in-one počítačov

Podľa odhadov by tak mal predstihnúť doterajšieho kráľa rebríčka, značku HP.

Informáciu priniesol portál DigiTimes, ktorý sa odvoláva na zdroje z odvetvia. Apple by mal v dosiahnutí vedúcej pozície pomôcť aj čerstvo uvedený 24-palcový iMac, ktorý do kategórie all-in-one počítačov patrí.

Prognóza vychádza z predpokladu, že celosvetový nedostatok čipov, ktorý okrem autopriemyslu trápi aj výrobcov elektroniky, tvrdšie dopadá práve na cenovo dostupnejšie zariadenia. iMac patrí do kategórie high-end zariadení, v ktorej nedostatok komponentov nie je tak citeľný. Apple v súčasnosti ponúka iMac v troch konfiguráciách na mieru. Predobjednané kusy by mali byť expedované od 21. mája.

Podľa analýzy DigiTimes, bol HP jednotkou v záverečnom štvrťroku 2020, kedy značka predala 925 000 zariadení. Hneď na druhom mieste bol Apple s 860 000 predanými počítačmi. Prvú trojku uzatváralo Lenovo s 731 000 kusmi. Odhady hovoria o tom, že kalifornské jablko už tento rok HP predbehne.

Odhliadnuc od iMacu, pokiaľ ide o produktové portfólio ako celok, aj Apple očakáva pokles príjmov v súvislosti s chýbajúcimi čipmi, ktorý zasiahne predaje Macov aj iPadov.

zdroj: DigiTimes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.