Projekt Digitálny žiak pomôže deťom naplno rozvínúť svoj potenciál – aj vďaka produktom Apple

Projekt je určený pre vybraných žiakov základných, stredných a stredných odborných škôl a ponúka zaujímavý bonus pri nákupe zariadení na štúdium v digitálnej dobe. Ako ho získať a kto má naň nárok?

Príspevok, s ktorým je Apple dostupnejší

Žiaci majú vďaka nemu možnosť študovať digitálne, môžu naplno rozvíjať svoj potenciál a zdokonaľovať svoje digitálne zručnosti. Projekt im teda dáva dobrú šancu uspieť v digitálnej dobe. Štát pripravil pre žiakov príspevok v hodnote 350 €, ktorý slúži na nákup tabletu alebo počítača. Cieľové skupiny projektu sú:

  • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
  • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú výlučne z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
  • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% medián príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti (napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe)
  • žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre rok 2022/2023) vrátane žiakov piateho ročníka 8-ročných študijných odborov stredných škôl

MacBook alebo iPad?

A ktoré modely sú v rámci projektu dostupné? Ide o MacBooky a iMacy a zároveň skoro všetky iPady s Cellularom (okrem iPadu mini). Pre využitie príspevku je potrebné k iPadu dokúpiť aj slovenskú klávesnicu.

Z ponuky iStores, ktorý je zmluvným predajcom v rámci programu, si žiaci môžu vybrať napríklad MacBook Air s čipom M1 už od 649 € alebo 20 €/mes. na 36 mesiacov, či iPad (9. generácie) od 99 € a klávesnicou Logitech za 88 € spolu už od 187 € alebo od 6 €/mes. na 36 mesiacov po odpočítaní digitálneho príspevku. Viac info a ceny ostatných zariadení z našej ponuky po odpočítaní 350 € digitálneho príspevku nájdete na webe.

Ako získať príspevok a nakúpiť výhodne

Na získanie príspevku je potrebné zaregistrovať svojho žiaka na stránke: www.digitalnyziak.sk. Urobiť tak môžete do 30. júna 2023. V súčasnosti je zaregistrovaných viac ako 60 tisíc žiakov z celkovej možnej kapacity približne 152 tisíc.

Nákup s príspevkom je možné uskutočniť len osobne v predajniach iStores. Špeciálne ceny platia iba v predajniach na nákup s digitálnym poukazom. Postup nákupu nájdete takisto na webe. Klávesnice k iPadu je možné vybrať z celej ponuky, podmienkou však je, že budú disponovať slovenskou lokalizáciou. Nákup je možný aj formou splátok.

zdroj: iStores

komentár
  1. Kamarátova známa je učiteľka, o akcii Digitálny žiak povedala že je zamerana na 90% pre deti džades džamoris, ktorí nemajú ani základné hygienické návyky ale potrebujú iPad…Budú s tým kšeftovať..

    1
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť