Mac Studio dostane upgrade, tvrdí renomovaný novinár

Pri tom, že Apple zrejme už čoskoro predstaví nový Mac Pro, sa dalo čakať, že minuloročný produkt, Mac Studio, bude čoskoro vyradený z predaja.

Vo svojej podstate ide totiž o zariadenie, ktoré má rovnakú cieľovú skupinu a výkon ako očakávaný Mac Pro, preto by zrejme nedávalo zmysel mať v ponuke dva takmer totožné produkty. Apple si to ale zjavne nemyslí. Podľa novinára Marka Gurmana z portálu Bloomberg má totiž kalifornský gigant v pláne aspoň dve ďalšie generácie. Kedy však budú uvedené na trh, nie je celkom jasné. Pri tom, že sa pomaly očakáva uvedenie prvých počítačov s čipom M3, k upgradu môže dôjsť v roku 2024.

Samotné zariadenie sa dizajnom ponáša na Mac mini, je však podstatne výkonnejšie, väčšie a drahšie. Mac Studio totiž vo verzii s čipom M1 Max začína na 2299€, zatiaľ čo model s čipom M1 Ultra začína na 4599€. Ten je ešte vždy najvýkonnejším Macom, ktorý kedy Apple predával.

Pritom sa očakáva, že Apple čoskoro predstaví nový Mac Pro, ktorý by už mohol byť osadený čipom M2 Ultra. Gurman pritom vo februári vyslovil domnienku, že Apple zrejme vyradí Studio z predaja, pretože by nedávalo zmysel mať v ponuke dve prakticky totožné zariadenia. Napokon sa však zdá, že Apple bude tieto dva počítače aktualizovať na striedačku.

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť