Mac Pro je posledným počítačom Apple s čipom od Intelu

High-end desktop ostáva po uvedení Mac mini M2, ktorý v ponuke nahradil Intel model tohto kompaktného zariadenia, jediným Macom s Intel procesorom.

Do tohto týždňa boli v ponuke Mac mini s M1 (uvedený v roku 2020) a teraz už vyradený model poháňaný čipom Intel. Pri uvedení vlastných procesorov z rodiny Apple Silicon informovala kalifornská spoločnosť, že proces prechodu na vlastné komponenty odhaduje na dva roky.

Od júna 2020 sme tak mali možnosť vidieť predstavenie nových MacBook Pro aj Air, iMac, Mac mini s týmito čipmi, avšak stále neprišiel rad na Mac Pro.

Podľa informácií priamo od Johna Ternusa, ktorý je viceprezidentom  Apple pre hardvérové inžinierstvo, sa na Apple Silicon verzii pracuje. Aktuálne je tou najvyššou konfiguráciou spomedzi rodiny čipov Mac Studio s čipom M1 Ultra. Nového Macu Pro by sme sa mali dočkať už tento rok, údajne v nezmenenom dizajne.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.