iPhone 15 Pro môže ponúknuť až 2TB verziu

Zdá sa vám 1TB v mobile žalostne málo? Potom by vás mohol iPhone 15 Pro naozaj zaujať. Teda ak máme veriť informácii z Ázie.

Užívateľ yeux1122 na kórejskom blogu Naver sa podelil o informáciu, ktorú získal z dodávateľského reťazca. Uvádza, že iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max by mali ponúknuť dvojnásobné kapacity úložiska oproti súčasnej generácii. Súčasne sa objavila informácia, podľa ktorej by mohli nové Pro modely zdražieť o 100 dolárov, a tak by zvýšenie kapacity mohlo byť pre niektorých užívateľov dostatočným „odpustkom“ za tento krok.

Pokiaľ teda máme veriť zverejneným informáciám, iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max by mohli byť dostupné v 256GB, 512GB, 1TB a 2TB verziách. Vyššia kapacita dáva zmysel najmä pre užívateľov, ktorí majú záujem aktívne využívať fotoaparát a najmä videokameru v nových iPhonoch. Aj od chystaných modelov sa totiž očakáva zvýšenie kvality. Za zmienku stojí napríklad 48-megapixelový fotoaparát alebo možnosť nahrávania videa v ProRes formáte. Kvôli objemu dát však na základných 128GB modeloch môžete nahrávať ProRes video len v 1080p rozlíšení. Modely s 256GB, 512GB a 1TB kapacitou môžu nahrávať ProRes video v 4K rozlíšení.

Zdvojnásobenie kapacity by tak v prípade iPhonu 15 Pro znamenalo zjednotenie možností nahrávania videa v ProRes formáte. Treba však upozorniť na to, že o možnej 2TB verzii mobilu sa hovorilo aj v prípade iPhonu 14 Pro a nestalo sa tak. Zdá sa pritom, že tieto špekulácie majú zárodok v už existujúcej 2TB verzii iPadu Pro.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť