Apple už začína vyrábať komponenty pre 15″ MacBook Air

Väčší, 15-palcový MacBook Air. Špekuluje sa o ňom prakticky od dôb, kedy som začal prvýkrát písať články o Appli. Doteraz bolo všetko v špekulatívnej rovine, no na WWDC 2023 by sme ho konečne mohli uvidieť.

Tvrdí to dobre informovaný analytik Ross Young. S odvolaním na svoje zdroje vraví, že výrobcovia displejov už začali vyrábať LCD panely pre 15-palcový MacBook Air vo februári, následne v marci došlo k navýšeniu výroby. Rovnako tak sa plánuje tento mesiac ďalšie zvýšenie výroby tak, aby mal Apple k dispozícii dostatok počítačov pri zahájení predaja.

Analytik dodáva, že vzhľadom na rastúcu výrobu nie je jasné, či dôjde k ohláseniu počítač až na WWDC, príde mu to však ako najpravdepodobnejší scenár. Je však možné aj, že k vydaniu dôjde omnoho skôr, v nasledujúcich týždňoch. Takýto scenár by Applu pomohol znížiť riziko únikov.

Podľa toho, čo vieme, počítač by mal disponovať 15.5-palcovým displejom, ktorý bude mať podobný výrez ako monitor, ktorý nájdeme už na dnešnom 13.6-palcovom MacBooku Air. Okrem toho sa hovorilo, že Apple plánuje refresh menšieho modelu, ktorý by si však zachoval čip M2. Nie je preto jasné, aké vylepšenia by tento potenciálny refresh mal ponúknuť.

Zdroj: Twitter; MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.