Apple môže zmenšiť 13-palcový MacBook Air

V súvislosti s WWDC sa hovorí, že Apple uvedie refresh produktovej línie MacBook Air. Špekulácie hovoria o tom, že Apple predstaví hneď dve veľkosti, pričom oba si zachovajú čip M2 – teda ten, ktorý nájdeme už v súčasnom MacBooku Air.

Nedávalo preto zmysel, prečo by mal Apple (ne)updatovať doterajší 13-palcový model. Ako možné vysvetlenie sa javilo použitie výkonnejšieho čipu, napríklad s vyšším počtom (grafických?) jadier alebo niektorým derivátom čipu – ako napríklad M2 Pro. Analytik Ross Young však naznačuje, že Apple sa chystá súčasný 13-palcový Air o trochu zmenšiť.

Tvrdí, že uhlopriečka zobrazovacieho panelu by sa mala zmenšiť zo súčasných 13,6″ na 13,4″. K tejto zmene však nemusí dôjsť na WWDC, ale až o pár rokov. Analytik totiž vraví, že Apple plánuje aj pri tomto počítači prejsť z LCD na OLED displeje. Teda tie, ktoré sa majú eventuálne objaviť aj na MacBooku Pro a na iPade Pro. Bohužiaľ, pri tabletoch sa táto zmena negatívne prejaví na cenách.

Analytik z firmy DSCC (Display Supply Chain Consultants) tvrdí, že Apple by rád uviedol ako MacBook Air, tak iPad Pro s OLED displejmi ešte v roku 2024. V prípade MacBooku Pro však k zmene dôjde až v roku 2026. Očakáva totiž, že až v tom roku budú dodávatelia schopní uspokojiť potreby Applu, čo sa kvantity týka.

OLED panely oproti LCD ponúkajú vyšší jas, živšie farby, ako aj vyšší kontrast. Pre zaujímavosť, tým, že pri OLED sa na rozdiel od LCD rozsvecujú jednotlivé pixely, čierna je skutočne čierna, keďže jednotlivé pixely sú v takom prípade doslova vypnuté. Toto má taktiež pozitívny vplyv na výdrž batérie.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.