Apple má vo vývoji až 15 nových produktov, toto sú ony

Apple ako technologická firma každý rok predstaví plejádu zariadení, viaceré z nich sú však pod rúškom tajomstva. A to aj tie, o ktorých je celkom jasné, že vyjdú, napríklad nový iPhone.

Mark Gurman však upresnil, že Apple dnes pracuje až na 15 zariadeniach, ktoré vyjdú v čase medzi koncom roka 2023 a začiatkom roka 2024. Gurman vraví, že spoločnosť plánuje na trh uviesť hodinky Apple Watch Series 9 vo dvoch veľkostiach (Pravdepodobne 41mm a 45mm po vzore predošlých generácií), ako aj druhú generáciu hodiniek Apple Watch Ultra. Tie môžu priniesť viacero vylepšení v oblasti odolnosti, zníženie ceny zrejme nehrozí.

Samozrejmosťou je lineup telefónov iPhone 15, série, ktorá bude pozostávať opäť zo štyroch modelov. Zatiaľ čo pri modeloch iPhone 15, iPhone 15 Plus a iPhone 15 Pro sú názvy jasné, pri najvyššom modeli sa dnes polemizuje, či ponesie názov Pro Max alebo Ultra. Do konca roka alebo začiatkom roka 2024 sa dočkáme tiež uvedenia novej generácie MacBook Pro s čipmi M3, M3 Pro a M3 Max. Základný čip je určený pre populárny a lacný 13-palcový model, výkonnejšie varianty budú určené pre 14″ a 16″ modely.

Mark Gurman takisto očakáva, že Apple uvedie na trh MacBook Air s M3 čipom v oboch veľkostiach. Stane sa tak iba pár mesiacov po tom, ako Apple uviedol na trh 15″ Air s čipom M2. O produkte ako takom sa špekulovalo takmer 10 rokov. Čip takisto uvidíme v novom 24″ iMacu. Novinár takisto vraví, že Apple zahájil práce na väčšom iMacu s uhlopriečkou displeja aspoň 30″. Jeho vydanie však môže byť záležitosťou, ktorú uvidíme na konci roka 2024 alebo až v roku 2025.

V roku 2024 tiež bude uvedený na trh nový iPad Air. Súčasne môžeme očakávať iPad Pro s OLED displejom. Nie je jasné, aké čipy Apple použije, je však možné, že v oboch prípadoch sa dočkáme produktov s čipom M3, prípadne pri high-endových tabletoch môže ísť o čip M3 Pro. Spoločnosť má tiež údajne pripravovať AirPods Pro 3. generácie a novú Apple TV. V príprave má byť aj bližšie nešpecifikované smart home zariadenie s displejom. A pokiaľ ide o priestorový počítač, druhá generácia Apple Vision Pro bude uvedená na trh zrejme až v 2025.

Zdroj: Bloomberg

komentáre
  1. Apple Vision Pro 2 v roku 2025 ?! Urcite nie. Ved prva verzia pride na trh az buduci rok, takze druha verzia na 100% nepride uz rok potom. Skor som si isty ze to bude az rok 2028 ci 2029.

    0
    0
    1. To sa vazne na toto pytate ? Ved pouzite google… Bolo to predstavovane ako najrevolucnejsi produkt poslednej dekady, ale neviem neviem. Ja si to kupovat urcite nebudem kedze sa mi zda cena dost premrstena na to co sa s tym da prakticky robit.

      2
      0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť