Testovacia verzia iOS 15.7.1 má problém s Face ID

iOS 15.7.1 Release Candidate, ktorý je obvykle poslednou betou pred vydaním ostrého updatu, mal podľa niektorých používateľov znefunkčniť tvárovú biometriu. O ktoré modely iPhonu šlo?

Problém sa stal známym po tom, čo viacero majiteľov smartfónu od Apple s nainštalovanou verziou softvéru hlásilo na Twitteri či Reddite, že na ich zariadení prestalo fungovať Face ID.

Jednalo sa podľa doterajších informácií o iPhone 12 Pro a iPhone 13 Pro, je však možné, že sa problém týka aj ďalších modelov.

Pri pokuse o reset Face ID sa používateľom zobrazovalo hlásenie o nedostupnosti Face ID. Vo výsledku to znamenalo, že na danom zariadení bola funkcia overovania úplne nefunkčná.

Čo za problémom stojí ani to, či Apple už o danej situácii vie, zatiaľ jasné níe je. Nová verzia iOS by mala doraziť už budúci týždeň. Apple teda pravdepodobne vydá nový Release Candidate s opravou tejto chyby.

zdroj: AppleSWUpdates

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.