Čerstvé iPady aj novú Apple TV 4K už nájdete v ponuke iStores

Apple tento týždeň predstavil dva nové modely, ktoré rozšíria jeho portfólio. Výkonný iPad Pro či nový základný model obľúbeného tabletu si už môžete predobjednať aj u nášho najväčšieho Apple Premium Resellera

Sila M2 aj vylepšenia pre produktivitu

Nový model profesionálneho iPadu prichádza s čipom M2, ktorý disponuje 8-jadrovým CPU a 3-jadrovým GPU. Prináša ešte tak viac výkonu do vašich rúk. Model je vybavený 12MP širokoúhlym a 10MP ultraširokoúhlym zadným fotoaparátom s LiDAR skenerom pre pôsobivé AR, či 12MP ultraširokoúhlou kamerou s centrovaním záberu. iPad podporuje superrýchle pripojenie vďaka štandardu Wi-Fi 6E aj mobilné dáta 5G, či USB-C s podporou pre Thunderbolt / USB 4.

Zariadenie je kompatibilné s Apple Pencil 2. generácie, Magic Keyboard aj novinkou Magic Keyboard Folio. Vďaka novej funkcii hover si vychutnáte presnejšie písanie a skicovanie s vašou Apple ceruzkou. Tablet po novom detekuje stylus už 12 mm nad povrchom displeja.

Novinku s čipom M2 si môžete predobjednať v iStores už teraz od 1049€ alebo aj výhodne na splátky od 27€ mesačne. Oficiálny predaj štartuje 26. októbra.

Desiatka v novom šate

iPad Pro však nebol jediným tabletom, ktorý Apple odhalil. Dočkali sme sa aj nástupcu základného modelu. Ide v poradí už o 10. generáciu cenovo dostupného zariadenia. To sa teraz dočkalo celkom nového dizajnu, ktorý ide po vzore iPadu Air a prináša aj štvoricu výrazných farieb, ktorými môžete vyjadriť svoju osobnosť.

Pod povrchom nového šasi sa ukrýva A14 Bionic, ktorý ponpkne 6-jadrové CPU a 4-jadrové GPU. Vzadu nájdete 12MP širokoúhly objektív a vpredu vám počas videohovor výborne poslúži 12MP ultraširokoúhla kamera, ktorá sa po novom nachádza v strede širšej strany displeja. Vďaka horizontálnej orientácii tak bude centrovanie záberu ešte efektívnejšie.

Model takisto podprouje rýchlu Wi-Fi 6 aj 5G. Na pripojenie príslušenstva či nabíjanie slúži USB-C. Keď už je reč o príslušenstve, môžete sa spoľahnúť na Apple Pencil 1. generácie aj celkom nové Magic Keyboard Folio s väčším trackpadom a ďalšími vylepšeniami.

V prípade oboch noviniek sa môžete tešiť aj na funkcie a vylepšenia nového iPadOS 16, ktoré sa zameriavajú na efektívnejšiu prácu či komunikáciu.

iPad 10. generácie  si môžete predobjednať v iStores už teraz od 579€ alebo aj výhodne na splátky od 15€ mesačne. Oficiálny predaj štartuje 26. októbra.

Obraz a zvuk ako v kine

Nová Apple TV 4K prichádza s 4K Dolby Vision a HDR10+, ktoré sú zárukou fantastického obrazu, rovnako ako Dolby Atmos v prípade priestorového zvuku. K tomu výkon čipu A15 Bionic a Apple TV diaľkové ovládanie s dotykovým clickpadom pre presné ovládanie. Vďaka novej Apple TV si môžete vychutnať najnovšie seriály, filmy ale aj šport a živé prenosy z obľúbených streamov.

Tým však možnosti, ako si užiť veľkú televíziu nekončia – na dosah máte Fotky, App Store či Apple Music. Premietnite si vaše fotky alebo videá, či ďalší obsah z iPhonu, iPadu alebo Macu cez AirPlay. Na súkromné počúvanie vám poslúži funkcia pre spárovanie až dvoch párov AirPods súčasne.

Nová Apple TV však nemusí slúžiť iba na zábavu – môžete ju využiť aj ako domácu centrálu na ovládanie príslušenstva smart domácnosti. V prípade modelu s Wi-Fi a ethernetom si navyše k tomu vychutnáte vysokorýchlostný prenos dát či podporu protokolu Thread, ktorý rozširuje možnosti pripojenia.

Novinku predobjednáte už teraz od 169 € alebo len za 4 € mesačne. Oficiálny predaj začína v novembri.

Viac informácií o jednotlivých novinkách nájdete na webe iStores.

zdroj: iStores

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.