Sklápacie telefóny budú podľa Samsungu štandardom

Juhokórejský gigant sa pripravuje na odhalenie novej série skladacích smartfónov už po tretí rok za sebou, na rovnaký produkt od Apple si ešte bude musieť počkať.

Rôzne pohľady na čísla

Podľa prezidenta mobilnej dívizie Samsungu Roha už teraz možno pozorovať stúpajúci trend v prechode na sklápacie smartfóny. V novom článku Roh uviefol, že za minulý rok sa predalo už takmer 10 miliónov takýchto zariadení. Ide pritom o 300-percentný nárast oproti roku 2020. Podľa Roha sa tak blížime do bodu, kedy sa “skladačky” stanú bežné.

Podľa názoru The Verge však môžu byť čísla, s ktorými Samsung prišiel mierne nadhodnotené. Analytik Ross Young, špecialista na displeje, odhaduje, že sa v tomto období predalo necelých 8 miliónov kusov, analytici z IDC zase veria, že šlo “iba” o 7,1 miliónov. Ak si k tomu uvedomíme, že iba Samsung predal v roku 2021 celkovo 272 miliónov smartfónov, ani 10 miliónov skladacích modelov neznie už tak pôsobivo.

Apple sa neponáhľa

Juhokórejská značka predala takmer 88 % z celkového objemu sklápacích smartfónov predaných v roku 2021. Huawei si pripísal 9,3 %, ostatné značky ako Xiaomi či Oppo ešte menej. V roku 2025 by mal objem predaných kusov dosiahnuť približne 27,6 milióna.

Apple podľa analytika Ming-Chi Kua v súčasnosti aktívne testuje skladací displej. Podľa jeho názoru by však prvým zariadením so skladacou obrazovkou mohol byť buď kombinácia iPhonu a iPadu alebo iPad. Apple sa však nikam neponáhľa – podľa Rossa Younga sa značka rozhodla odložiť predstavenie svojej skladačky až na rok 2025.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.