Podoba tohtoročného iPhonu je dokončená, produkt vstupuje do skúšobnej výroby

iPhone 14, ktorý má mať premiéru už túto jeseň, má podľa nových informácií finálnu podobu pokiaľ ide o dizajn.

Novinku bude vyrábať FoxconnLuxshare. Prvý menovaný Apple dodávateľ dostane na starosť produkciu modelov vyššej triedy a Luxshare sa postará o zvyšok. Po skúšobnej výrobe budú spoločnosti vyhodnocovať zozbierané dáta a riešiť nedostatky.

iPhone 14 a iPhone 14 Pro majú prísť s výraznou zmenou dizajnu s odkazmi na modely štvrtej a piatej generácie. Telo novinky by malo byť o čosi robustnejšie a v zadnej časti so zapustenými šošovkami fotoaparátu. Bočný panel by mal ponúkať kruhové tlačidlá pre ovládanie hlasitosti a takisto nová by mala byť aj mriežka reproduktoru.

Možná podoba nového iPhonu podľa leakera Jona Prossera

Zmenou, ktorá bude viditeľná na prvý pohľad, má byť odstránenie zárezu v hornej časti displeja, kde sa aktuálne nachádza Face ID, predná kamera a ďalšie senzory. iPhone 14 by mal nahradiť tento pre niektorých kontroverzný prvok menej nápadným výsekom v tvare kruhu a pilulky.

Tohtoročná ponuka iPhonov by mala so sebou priniesť dva 6,1-palcové a dva 6,7-palcové modely. iPhone mini z lineupu pravdepodobne vypadne.

Novinka má priniesť výrazný upgrade fotoaparátu so 48MP širokým objektívom, záznamom videa v 8K či vylepšenú ultraširokú šošovku. iPhone 14 posunie hranice aj v oblasti RAM, tu sa očakáva rekordných 8GB – v prípade najvyšších modelov. Možnosťou je aj absencia slotu pre SIM kartu či 2TB úložisko.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.